Председник Општине Блаце поручује суграђанима: Поштујте мере током ванредног стања, останите код куће. Ако нешто затреба позовите 027/371-701, помоћи ћемо свима који су угрожени

Председник Општине Блаце Милан Ћурчић позвао је све грађане да се придржавају свих мера које доноси Влада и Председник РС. Штаб за ванредне ситуације Општине Блаце предузима све мере у смислу заштите грађана услед пандемије и у ванредном стању како би помогао угроженој друштвеној групи, као и социјално угроженим лицима.  Председник општине Милан Ћурчић тим поводом изјавио је следеће:

“Драги суграђани, као што знате цео свет се суочава са пандемијом коју је изазвао вирус COVID-19. Данас су солидарност, превенција и здравље нашa једина опција да се сачувамо. Ми чинимо све што је у нашој моћи како бисмо предупредили све услуге Општинске управе, као и установа које функционишу на подручју општине Блаце. Ангажовањем волонтера, Општинске управе и Црвеног крста само у ових неколико дана најстаријим и најугроженијим лицима подељен је већи број пакета сачињених од основних животних намирница и средстава за дезинфекцију. Овакав вид активности спроводићемо и у наредним данима. Позивни центар који је активиран одмах по проглашењу ванредног стања сваког дана у недељи од 06 до 22 часова је доступан за наше најстарије и он ће евидентирати све позиве, а наш волонтерски центар ће на основу тих позива континуирано сваког дана у недељи помагати и извршавати свакодневне набавке уместо старијих. Чинимо све како бисмо стигли до сваког пензионера и помогли му у набавци свега онога што му је потребно. Штаб за ванредне сутуације Општине Блаце ће у будућим данима доносити мере које се искључиво односе на заштиту свих грађана ове општине. Бројни наши привредници искористили су своје погоне да сашију одређени број маски за наше суграђане.”

Општински штаб за ванредне ситуације општине Блаце на осмој седници одржаној дана 20.03.2020. године донео је Наредбу која гласи:

Сви угоститељски објекти, ресторани, кафане, кафићи, барови, кладионице и слично, на територији општине Блаце, биће затворени, почев од 21.03.2020.године, све до укидања ванредног стања, с тим да се наредба не односи на кухиње угоститељских објеката у којима ће се вршити преузимање хране, као и достава исте.

“Овим путем још једном позивам све наше суграђане да остану код куће и да поштују мере које доносе надлежне институције Републике Србије. Посебан апел упућујем нашим најстаријим суграђанима да остану код куће а све што им буде требало обезбедићемо. Будите слободни да позовете наш call centar на 027/371-701."

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka