Министарство правде одобрило 1,77 милиона динара за уређење дечијег игралишта у ПУ „Наша радост“

Предшколска установа „Наша радост“ добила је 1,77 милиона динара на конкурсу Министарства правде од средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Средства се додељују за уређење дечјег игралишта на локацији површине од 240м2, на месту постојећег игралишта, које  датира од оснивања вртића 80-их година 20 века.  Одобрени пројекат носи назив „Наша деца безбедна и срећна“.

„Предвиђено је омеђавање игралишта ивичњацима, нивелисање површина, израда носећег бетонског слоја са темељима за справе и завршна облога од тартана (ливена гума или гумене плоче), у свему према стандардима за ублажавање удара приликом пада. Дизајн и конструкција опреме и реквизита је предвиђена у складу са узрастом деце која иду у вртић – саопштио је председник општине Блаце Милан Ћурчић који је нагласио да се овим пројектом комплетира замисао локалне самоуправе о развоју Предшколске установе у Блацу.“

Све ово говори да локална самоуправа улаже у децу и младе и да су наша деца приоритет број 1 на листи приоритета локалне самоуправе – закључује Милан Ћурчић.

Општина Блаце  и ранијих година, посредством средстава из државних конкурса извршила је Реконструкцију и доградњу објекта Предшколске установе „НАША РАДОСТ“. 

Дограђен је простор који је повезао три постојећа објекта у једну целину, али је изграђено и 152 м2 новог радног простора. Реконструкцијом фасаде, столарије, крова и инсталација на 1.000 м2 постојећег простора, објекат је енергетски унапређен за два разреда и постао је први објекат у општини Блаце који је добио енергетски пасош. Ове интервенције омогућиле су увећење броја уписане деце за 10%.  Пројекат је тада финансирало Министарство привреде. У овој години настављају се радови на доградњи установе са још две собе и једне фискултурне сале које ће повећати простор за најмлађе за нових 400м2.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka