Кренуле активности на реализацији Уговора о суфинансирању мера попуплационе политике. Одржане обуке за запослене у ЈЛС и становнике са децом до 7 година

У Блацу су данас завршене обуке на тему популационе политике у Републици Србији. Обуке је организовала Општина Блаце у сарадњи са организацијом Инклузија данас која је едукацију на ову тему спровела у дело за запослене у ЈЛС и становнике са децом до 7 година.

Предавања су одржана у просторијама Културног центра „ Драинац“ у Блацу уз максимално поштовање свих мера препоручених од стране кризног штаба.

Општина Блаце oд стране Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику добила je путем конкурса, 12 милиона динара у највећој мери намењених за доградњу Предшколске установе „ Наша радост“ у Блацу.

Како се на листи чекања налази велики број деце, доградњом Предшколске установе „ Наша радост“ овај проблем у великој мери биће решен.

-Општина Блаце путем  конкурса Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику одобрила је 12 милиона динара за суфинансирање следећих мера популационе политике Општине Блаце:

-Ублажавање економске цене подизања детета

-Усклађивање рада и родитељства

-Едукација из области популационе политике

predavanje KC 1

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka