Сутра почињу Дани шљиве. Шљива на тржишту Блиског истока тема првог дана манифестације

У оквиру програмског дела привредно туристичке манифестације Дани шљиве – Блаце 2020 која се ове године, због Ковид 19, одржава без концерата и јавних окупљања, за сутра 21. август предвиђено је предавање на тему – Шљива на тржишту Блиског истока – потенцијали и перспективе.

Предавање на ову тему одржаће Марко Селаковић, шеф канцеларије Привредне коморе Србије у Дубајиу у УАЕ. Подршку овом предавању Општина Блаце добила је од стране Привредне коморе Србије.

Дани шљиве Блаце 2020 одржавају се од 21.до 23. августа у онлајн формату без јавних окупљања и музичких концерата.

Главне теме манифестације су такмичарске дисциплине за најбољу ракију, шљивик, младог пољопривредника и најуспешнију жену у пољопривреди али и предавање о тржишту Блиског истока као повољног за блачку шљиву.

Предавање ће почети у 11 часова у петак 21 августа на фејсбук страници Дани шљиве.

Сви који су заинтересовани за ово предавање које Општина Блаце организује у сарадњи са Привредном комором могу пратити онлајн укључењем на фејсбук страници Дани шљиве.

Све у вези са пласманом шљиве на тржисте Блиског истока као и разумевању потреба овог тржиста сви заинтересовани могу добити корисне информације али и на истој платформи могу остављати своја питања на која ће добити одговоре од Марка Селаковића предавача али од Регионалне Привредне коморе и Општине Блаце.

Поред предавања, Општина Блаце и ТО Блаце приредиле су богат онлајн програм а од традиционалних дешавања у жижи јавности је избор за најбољу ракију и најбољи шљивик.

Отварање манифестације предвидјено је онлајн на сајту Општине Блаце и ТО Блаце за сутра са почетком од 10:30 сати.

danisljive2020

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka