Обавештење угоститељима који пружају услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту

Општинска управа Општине Блаце, Одељење за привреду, локалани економски развој и заштиту животне средине обавештава да је Законом о угоститељству и правилником којим се уређује садржина и начин вођења евиденције објеката за смештај (“Сл.гласник РС“ бр.87/2020), прописана обавеза  угоститеља који пружају услуге смештаја у некатегорисаном  угоститељском објекту за смештај:

- хостел, преноћиште, коначиште, ботел, хан, конак, етно кућа, салаш, вила, кампиралиште, кампинг одмориште, кампинг стоп и др; у некатегорисаном угоститељском објекту за смештај наутичког туризма; у некатегорисаном објекту за смештај ловног туризма врсте ловачки дом, ловачка кућа и ловачка колиба:

- да ради евидентирања, поднесу пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.

Од 1. октобра 2020. године, почетком примене правилника којим се уређује област централног информационог система-еТуриста, угостититељи ће моћи да пријављују домаће и стране туристе, искључиво преко ЦИС-a.

Више информација на телефон: 371- 079.

ПОЗИВАЈУ СЕ УГОСТИТЕЉИ  ДА У НАЈКРАЋЕМ МОГУЋЕМ РОКУ ИСПУНЕ СВОЈУ ЗАКОНСКУ ОБАВЕЗУ И ДА СЕ ЕВИДЕНТИРАЈУ КОД ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka