Саопштење Општине Блаце о актуелној ситуацији са вирусом Ковид 19 у Блацу

Општина Блаце обавештава суграђане да због спречавања даљег ширења пандемије изазване вирусом Ковид 19 а која је у свакодневном порасту у Републици Србији, да своје потребе за услугама код  администрације локалне самоуправе заврашавају електорнским путем и телефоном осим у случајевима када је неопходно њихово лично присуство. У таквим ситуацијама грађани се позивају да се придржавају мера заштите од ширења вируса које су прописане Уредбом Владе и Наредбом министра здравља.

Општина Блаце константно прати ситуацију и саопштења надлежних државних органа и предузима све епидемиолошке мере.

Председник Општине Блаце Иван Бургић позива суграђане да поштују мере које су прописане од стране надлежених, да носе заштитне маске, да се придржавају физичке дистанце и да не организују окупљања и прослављају крсне славе и остала славља која окупљају више од 5 особа. "Морамо да будемо одговорни и према и себи и према другима. Здравље на првом месту – саопштио је Председник општине Блаце Иван Бургић".

Епидимиолошка ситуација у Блацу је у условима, који тренутно владају, стабилна, а све информације о броју прегледаних, тестираних и заражених особа могу се пратити на интернет презентацији Дома здравља Блаце www.dzblace.org.rs  у одељку Инфо за пацијенте.

Извештај рада Ковид амбуланте Дома здравља Блаце за 18.11.2020. године можете погледати на линку који следи: https://www.dzblace.org.rs/obavestenja/izvestaj-rada-kovid-ambulante-doma-zdravlja-blace-za-18-11-2020-godine/

Baner generički

tabla