Одржана консултативна радионица за израду Плана развоја Општине Блаце

У Културном центру "Драинац" 11. августа одржана је конуслтативна радионица за израду Плана развоја Општине Блаце. Општина Блаце у процесу израде Локалног плана развоја за период 2022-2028. године организује консултације са представницима Партнерског форума, кроз радионице тематских група. Током дана одржане су три тематске радне групе:

*за инфраструктуру и заштиту животне средине,

*друштвене делатности и

*јавна управа и привреда и економски развој. 

Тема консултација јесте нацрт Локалног плана развоја, са предлогом приоритетних циљева и повезаних мера за остварење датих циљева а који је урађен у претходном периоду од стране Општинског тима уз подршку експерата Сталне конференције градова и општина (СКГО). 

Консултативној радионици осим представника тематских група, у својству панелиста и партнера присуствовали су: 

Александар Маринковић, Стална конференција градова и општина, шеф одељења за стратешко планирање и јавне политике 

* Наташа Андрејевић, Регионална развојна агенција "ЈУГ"

* Марија Стојадиновић, Стална конференција градова и општина (СКГО)

Љубодраг Красић, Руководилац одељења за привреду и локално економски развој и заштиту животне средине и координатор процеса израде Плана развоја Општине Блаце 

Стручну подршку у изради Плана развоја Општини Блаце пружа СКГО кроз пројекат "Јавне и приватне финансије за развој - обезбеђивање одрживих локалних заједница унапређивањем планирања локалног развоја у Републици Србији" који се финаснира из бесповратних средстава словачке развојне помоћи(SlovakiaAid), а спроводи посредством Програма UNDP у Србији. 

 

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg