Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала са председником општине Блаце Иваном Бургићем

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са председником општине Блаце Иваном Бургићем о подршци коју ресор којим руководи може да пружи тој локалној самоуправи како би се побољшала инфраструктура и привукли инвеститори, а самим тим повећала запосленост.

На састанку је посебно било речи о могућностима за проширење постојећих агроиндустријских прерађивачких капацитета и подстицању развоја женског предузетништва.

„Настојаћемо да нова већа улагања доведемо у све општине и градове, нарочито оне у којима до сада није било инвестиција које је држава подржала подстицајним средствима“, нагласила је Атанасковић.

Она је истакла и да држава на челу са председником Александром Вучићем константно ради на довођењу инвеститора, како би се мотивисали, посебно млади, да остану у Србији, да ту раде и оснивају породице.

„Циљ нам је да пружимо још снажнију подршку домаћим привредницима и тиме повећамо продуктивност њихових фирми, али и да привучемо још већи број страних инвеститора који су препознали нашу земљу као добро место за улагање“, рекла је Атанасковић.

Атанасковић је указала и на програме подршке Министарства привреде, напомињући да је ове године министарство посебну пажњу посветило развоју женског предузетништва.

„Циљ општине Блаце је да обезбеди најповољније услове за потенцијалне инвеститоре и настоји да буде сервис развојних пројеката који би афирмисали велике потенцијале, као и развојне шансе у свим привреднм гранама“, рекао је Бургић.

Он је истакао да та општина располаже природним потенцијалима што се посебно односи на могућност развоја агроиндустрије, односно прераду воћа и поврћа.

ministarka i burgic

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg