Одржана девета по реду "Џипијада"

Традиционална блачка Џипијада, под називом „Еxtreme offroad 4Х4“, коју су ове године девети пут по реду организовали Општина Блаце и Спортско туристичко трговински центар „Нирвана“ одржана је јуче 05. јануара. У 9:00 часова из центра Блаца на обронке Јастрепца упутило се 16 тимова теренаца и око 70 учесника. Обзиром на временске прилике, јак снег и ветар, и услови на терену су били отежани, што је додатно мотивисало учеснике да докажу своје вештине и издржљивост.

dzipijada

Ова манифестација која, иначе, није такмичарског карактера већ за циљ има окупљање што већег броја љубитеља природе и теренских возила ради дружења и забаве, попримила је и хуманитарни карактер. Наиме, део средстава уплаћиваних за учешће усмерен је за куповину Божићних пакетића деци из Друштва за церебралну и дечју парализу у Блацу. Организатори Џипијаде најављују да ће и наредних година ова манифестација имати хуманитарни карактер, те ће се део средстава одвајати за оне којима је помоћ најпотребнија.

Организатори Џипијаде су за све учеснике, по завршетку ове прве манифестације у новој години, обезбедили дружење уз богат мени и музику а да подсетимо, суорганизатори су били Ловачко удружење и Шумска секција Блаце.

dzipijada1

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka