Породица Николић из Попове усељава се у нови дом

Сутра 09. јануара у 11 часова у стамбену зграду за социјално угрожене у Блацу (у ул. Светог Саве) биће усељена трочлана породица Николић из села Попова. Милка Николић са својим синовима Николом (9 година) и Стефаном (17), који су живели у потпуно неусловној кући и од социјалне помоћи, коначно ће захваљујући Општини Блаце добити хуманије услове за живот.

obavestenje

Сем стана, локална самоуправа је за сада обезбедила све што је Николићима потребно за нови почетак, укључујући комплетан намештај, телевизор, шпорет, дрва за огрев, пакетиће за децу.

Навикли на рад, најтеже сеоске послове и нешто прихода од надница, уз око 6.000 динара социјалне помоћи, имали су мучан живот у кући без купатила и било каквог електричног апарата. Захваљујући томе што је потресна прича о овој породици путем медија обишла Србију и регион, велики број донатора се јављао и упутио им помоћ, углавном у виду хране, гардеробе, кућне хемије. Општина Блаце је нашла начин да се помогне овој храброј жени у њеној борби да синовима, које је отац напустио пре неколико година, обезбеди достојнији живот. Како је изјавио Иван Бургић, председник Општине Блаце, брига о социјално угроженима је међу приоритетима локалне самоуправе и ово је тек један од корака који ће се предузети да се за све категорије становништва створе бољи услови живота.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka