Николићи усељени у стан за социјално угрожене

Као што је најављено, у петак 09. јануара породица Николић из Попове уселила се у стан који им је доделила Општина Блаце. Радници Центра за социјални рад Блаце довезли су Николиће до њиховог новог дома, који се налази у стамбеној згради за социјално угрожене у улици Светог Саве а испред локалне самоуправе у пратњи су били председник Општине Блаце Иван Бургић и народни посланик Зоран Јозић.

stan1

Општина Блаце је Милки Николић и њеним синовима, деветогодишњем Николи и седамнаестогодишњем Стефану, обезбедила не само нови дом већ и све оно што им је неопходно за почетак једног новог, пристојнијег живота. Стан је опремљен намештајем и потребним апаратима за домаћинство, обезбеђени су шпорет, као и дрва за огрев, храна, гардероба.

Председник Општине Блаце Иван Бургић рекао је овом приликом да ће локална самоуправа наставити са праксом да помаже угроженим породицама са сличним проблемима. „Уз помоћ радника Центра за социјални рад Блаце нађено је решење и успели смо да збринемо ову породицу а у наредном периоду наставићемо да помажемо Николићима све док не стану на своје ноге“ – изјавио је г-дин Бургић.

Кључеве новог стана малом Николи уручио је народни посланик Зоран Јозић, који је додао да у Блацу има још неколико породица са сличним проблемима. „Уколико постоји воља и симбиоза свих битних фактора – локалне самоуправе, Центра за социјални рад, невладиних организација и уколико се уложи напор, доста тих проблема биће решено. Захваљујући доброј сарадњи на локалном нивоу, решен је проблем породице Николић. За још неколико породица са сличним проблемима постоје планови и решења, те се надам да ћемо и њих ускоро реализовати“, рекао је г-дин Јозић.

У своје и у име својих синова Милка Николић је захвалила Општини Блаце на новом дому који је за њих, како је рекла, спас од зиме и хладноће. „Овде нам је све на дохват руке, близу су нам и Дом здравља и школа и све што нам је потребно. Услови су много бољи“, рекла је Милка, додавши да је ово највреднији поклон који су добили и да је зато дан усељења у нови стан посебан за њу и њене синове.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka