Општина обезбедила помоћ за стара и инвалидна лица

У петак 09. јануара у сали СО Блаце потписани су уговори између Хуманитарне организације „Пружена рука“ из Блаца и 25 особа које ће бити ангажоване на реализацији пројекта пружања услуга социјалне заштите старим и инвалидним лицима на територији општине Блаце. У наредних девет месеци 22 геронто домаћице, један стручни сарадник – психолог, један возач и један помоћни радник бринуће о 250 старих и инвалидних лица који су корисници услуге помоћи у кући.

studenti

Испред локалне самоуправе, потписивању уговора присуствовали су председник Општине Иван Бургић, председник СО Блаце Златко Димитријевић, заменик председника Општине Блаце Мирољуб Марковић и народни посланик Зоран Јозић а у име Хуманитарне организације „Пружена рука“ Невена Пешић, као законски заступник.

У поздравној речи председник Општине Блаце је изјавио да су из општинског буџета издвојена одређена средства да би се реализовао овај пројекат захваљујући којем ће помоћ бити пружена онима којима је она најпотребнија, старим и инвалидним лицима.

„Пружена рука“ из Блаца је једино удружење грађана у целој Србији које поседује лиценцу Министарства рада, запошљавања и социјалне политике за пружање ове врсте услуга. Обавеза ове организације је да услугу помоћи у кући пружа у сарадњи са Центром за социјални рад Блаце а сва лица која су ангажована на пројекту и потписала уговор биће у радном односу наредних девет месеци.

studenti1

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka