Наставак сарадње младих из Блаца и Универзитета Алабама (САД)

Координатор Канцеларије за младе Милош Чолић путоваће у службену посету Универзитету Алабама у периоду од 03. до 11. априла. Позив Милошу Чолићу, запосленом раднику Oпштинске управе у Општини Блаце стигао је са универзитета овог престижног факултета у Америци због, како се наводи у позивном писму, дугогодишње сарадње између младих Србије и овог Универзитета. Канцеларија за младе наше општине учествовала је на програму Serbia youth leadership у периоду од 2009. до 2012. године, када је 12 младих наше општине о трошку владе САД-а путовало у Америку. На овом програму, поред Блаца, учествовало је још само 6 градова и општина из читаве Србије.

Након успешне сарадње у протеклом периоду и на претходном програму дошло је и до стварања новог, који носи назив Serbia fellowship experience. У њему, поред Блаца, учествују још Београд, Ниш и Нови Сад. Програм има за циљ да се изграде мостови између Србије и САД кроз дискусију и интеракцију младих. Заједнички циљ за студентске лидере из Универзитета у Алабами и младих из Србије јесте да обликују своју визију међународне социјалне правде кроз интеркултурални дијалог, комуникацију и боравак у српским и америчким породицама. У периоду од 14.-20. маја ове године очекује се долазак девет представника Универзитета Алабама у Блаце, који ће бити смештени у блачким породицама.

Милош Чолић путује у Алабаму и боравиће у кампусу универзитета у граду Тускалуса а програмом боравка предвиђени су бројни састанци са званичницама универзитета.

Захваљујући подршци Општине Блаце, планирано је да се програм настави и наредне године одласком наших омладиница у Америку саопштио је председник општине Блаце Иван Бургић, који је додао да ће општина уложити све напоре да до ове размене дође.

University of Alabama

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka