РК Јастребац прославио 40 година постојања и рада

Рукометни клуб „Јастребац“ из Блаца прославио је 40 година постојања и рада, у суботу 12. децембра у  свечаној сали хотела Језеро.

Клуб је основан на иницијативу групе ученика и студената, на челу са наставником физичког васпитања Момчилом Минићем а своју прву утакмицу РК „Јастребац“ одиграо је 1975. године у Сврљигу.

40 rukomet

Испред Општине Блаце присутне је поздравио Златко Димитријевић, председник СО Блаце. Добродошлицу великом броју гостију пожелео је и председник РК „Јастребац“ Бојан Секулић, који је посебно истакао чињеницу да је клуб заснован на раду са млађим категоријама а резултат тога је чињеница да се четири играча „Јастрепца“ налазе на ширем списку играча за репрезентацију пионира. Испред Спортског савеза општине Блаце присутнима се обратио Милош Васиљевић.

Великом јубилеју клуба из Блаца присуствовала је српска рукометна елита. Међу гостима је био и прослављени рукометаш и селектор Зоран Тута Живковић, који је и као тренер и као играч освајао две олимпијске медаље и титулу светског првака са репрезентацијом Југославије (1986). Међу гостима и добитницима плакета за изузетан допринос развоју рукомета у Блацу, био је и Недељко Јовановић, који је у својој каријери 220 пута заиграо за репрезентацију. Селектор Дејан Перић истакао је да прослава једног оваквог јубилеја говори о истрајности и опредељености рукомета у Блацу, такође истакавши да Блаце има један од најквалитетнијих рукометних турнира на простору бивше Југославије, на којем су играле најквалитетније светске екипе и највећи играчи. 40. рођендан клубу честитао је и генерални секретар РСС Божидар Ђурковић, који је изјавио: „Када на једну овакву прославу дођу такви асови, људи који су задужили југословенски и српски рукомет, то довољно говори о томе колико је РК „Јастребац“ из Блаца важан за РСС“.

Плакете поводом 40 година постојања за изузетан допринос развоју рукомета у Блацу добили су: Момчило Минић, Звездан Спасић, Љубиша Драшковић, Славољуб Рилак, Добрица Симић, Милан Гвозденовић, Раша Ђоровић, Зоран Рајић, Славољуб Кнежевић, Зоран Крсмановић, Мирољуб Грујић, Звонимир Тодоровић, Дарко Новчић, Др Саша Марковић, Етно кућа Геџо, Никон Секјурити, Кафана Оскар, Иван Савић, Драган Стевановић, Бранкица Станковић, Драган Бургић, Божидар Ђурковић, Дејан Перић, Зоран Живковић – Тута, Недељко Јовановић, Генерал полиције Родољуб Миловић, Др Горан Тасић, Општина Блаце, Дом за смештај одраслих лица – Трбуње, Рукометни савез Србије, Бошко Ђукановић, Бранислав Секулић, Др Влада Радуловић, Љубиша Бургић, Бранимир Лукић, Хотел Тами резиденс, Спортски савез општине Блаце.

Испред Рукометног савеза Србије плакету РК „Јастребац“ уручио је генерални секретар РСС Божидар Ђурковић.

Прослави јубилеја претходила је и рукометна утакмица ветерана РК „Јастребац“ играна у Спортској хали „Чика Душко Јовановић“ у Блацу.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka