Додељена признања најбољим блачким спортистима

На свечаности поводом 40 година постојања Рукометног клуба  „Јастребац“, Спортски савез општине Блаце доделио је признања најбољим спортистима у 2015. години.

Најбољи спортиста у општини Блаце је каратисткиња Наталија Пешић.

Najbolji sportista Natalija Pesic

Карате је почела да тренира 2005. године. У такмичарској каријери дугој 10 година освојила је 161 медаљу и то: 74 златне, 46 сребрне и 41 бронзану. Од 2013. године члан је репрезентације Србије. Учествовала је на светским и европским првенствима и на њима освајала медаље, а три године уназад доноси одличја са светских првенстава. У 2015. години освојила је 11 медаља, две златне, 7 сребрних и 2 бронзане. Највећи успех је освајање сребрне медаље на првенству света у Суботици.

За највећу спортску наду у општини Блаце проглашена је Лола Радивојевић.

Lola Radivojevic

Рођена је 2. јануара 2005. године у Прокупљу. Чланица је Тениског клуба „Јастребац“ Блаце. Тенис је почела да тренира са 5 година у Блацу. Са поласком у први разред и због специфичности спорта са родитељима се сели у Ниш. Тамо свакодневно тренира са тренером Ђорђем Костићем. Ове године као чланица клуба освојила је многобројне турнире у календару ТСС до 10 година. Учествовала је на међународном турниру Smrikva Bowl у Пули, освојивши треће место. Са екипом „Јастребац“ Блаце освојила је лигу тениског савеза Источне Србије до 10 година. Успешна је и у конкуренцији девојчица до 12 година.

Најбољи млади спортиста је Срећко Дурмић.

Рођен је 14. октобра 1998. године. Каријеру је почео у ФК „Јастребац“ Блаце од своје осме године, где и данас тренира. Са непуних 16 година дебитовао је за први тим ФК „Јастребац“.

Добитник награде за допринос у развоју спорта у општини Блаце је Зоран Милутиновић.

Својим ангажманом у земљи и региону значајно је допринео развоју спорта у Блацу. Победник је отвореног првенства града Водњана (Хрватска) у шаху за 2015. годину. На челу је шаховског клуба, који на најбољи могући начин репрезентује Блаце и који ове године слави 60 година од оснивања. Председник је Шаховског савеза Топличког округа, члан Управног одбора шаховског савеза централне Србије и менаџер светског првака у шаху Анатолија Карпова.

Добитник награде за животно дело у области спорта је Звездан Спасић.

Рођен је 17. августа 1957. године у Блацу. Са још неколико ентузијаста 1975. године учествовао је у оснивању РК „Јастребац“. Као лево крило одиграо је преко 500 утакмица и био један од најбољих стрелаца рукометног клуба. Заједно са Љубишом Бургићем обновио је рад клуба и постао тренер. Цео спортски век провео је у Блацу. Ожењен је и отац два сина Мирослава и Ђорђа. Мирослав се бавио стоним тенисом а Ђорђе је рукометаш, стални је кандидат за репрезентацију и освајач сребрне медаље на Универзијади у Јужној Кореји. Два пута је проглашен за најбољег спортисту Блаца.

За најбољи спортски колектив у општини Блаце проглашен је Клуб малог фудбала „Јастребац“, основан 2013. године. Прошле године изборили су пласман у II савезну лигу и главни су кандидати за улазак у супер лигу.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka