Основци из Водњана у посети Блацу

У посету Блацу стигла је група деце из хрватског града Водњан. Они су ученици Основне школе „Водњан“ а њихов долазак је једна од активности у наставку сарадње две општине на бази Споразума о сарадњи који је потписан у мају месецу прошле године на „Београдском манифесту“.

hrvati

Петодневни боравак гостију укључује дружење са вршњацима, обилазак знаменитости Блаца и туристичких дестинација као што су Копаоник и Ниш.

„Циљ нам је да разменом ученика основних школа „Стојан Новаковић“ и „Водњан“ промовишемо заједничке вредности и традицију наша два града и да зближимо становнике по питању свих области у којима сарађујемо - у развоју туризма, размени младих и привредним активностима“, изјавио је Милош Чолић, члан тима за пројекте у области међународне сарадње. Ради се о узвратној посети младих из Хрватске, након што је група од 45 ученика и 3 наставника Основне школе "Стојан Новаковић" боравила у гостима пријатељском граду Водњану у Истри, у јуну прошле године.

Иначе, Европска комисија је одобрила финансирање пројекта „Заједно у будућност Европске Уније – Дечјим гласовима“, у оквиру кога ће 50 основаца из Блаца у јуну путовати у Водњан. Током овог боравка биће организоване ликовне, фолклорне, новинарске и бројне друге радионице, које ће показати како изгледа будућност ЕУ, виђена очима деце. Резултати дечјег стваралаштва биће представљени на завршној конференцији овог пројекта, где је носилац град Водњан а Блаце партнерска општина.  

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka