Уручене Светосавске повеље Топличког округа

На Светосавској академији, која је јуче одржана у Народном музеју Топлице у Прокупљу, уручене су повеље и захвалнице заслужним појединцима.

Свечаности, коју организује Топлички управни округ, присуствовали су представници све четири топличке општине, представници културних, здравствених и образовних институција, Војске Србије.

Међу награђенима налази се наш суграђанин Никола Радосављевић, коме је уручена Светосавска захвалница за допринос развоју спорта. Овај млади спортиста, дизач тегова, рођен 1990.године, током прошле године на многим домаћим и међународним такмичењима освајао је прва места. На државним првенствима одржаним у Лесковцу, Врању, Вршцу, Параћину, Соко Бањи и Белој Паланци освајао је прва места. На Балканском првенству које је одржано у Словенији, у дисциплини “bench press” освојио је друго а на Европском, које је одржано у Бачкој Паланци треће место. Прошле године, са подигнутих 205 кг, поставио је нови државни рекорд.Ове године очекују га важна такмичења, пре свега Балканско Првенство у Сарајеву, потом Европско у Финској и Светско Првенство у Нишу.

Ове године Светосавска повеља додељена је директору Дома ученика у Прокупљу Мирославу Миловановићу и привреднику из Куршумлије, власнику фирме Ексклузив, Срђану Миленковићу. За допринос развоју друштвене заједнице, сем Николи Радосављевићу, додељене су захвалнице и Наташи Рајовић из Житорађе и Зорици Милошевић Цинцарки из Прокупља.

Награде је уручио др Небојша Вукадиновић, начелник округа, који је том приликом истакао – „Ова традиционална академија одржава се више од 20 година и увек је издвајала најистакнутије појединце, установе и привреднике, који су својим радом и залагањем допринели унапређењу друштвене заједнице у протеклој години. Оно што је још битно и што желим посебно да истакнем је да је међу кандидатима за Светосавску повељу било и ученика, предложених од стране професора и наставника. То ме изузетно радује, јер Топлица не треба да брине за своју будућност. Ови млади људи су својим залагањем и радом већ скренули на себе пажњу, а Топлица ће знати да их негује и прати њихов развој. Они су понос не само Прокупља већ читавог нашег краја“.

Dobitnici Svetosavske povelje PK

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka