Општина Блаце добила награду "Младград" за 2014. годину

Општина Блаце, односно Канцеларија за младе Општине Блаце, добитник је награде Младград 2014, која се додељује за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници.

Mladgrad2

Одлуку о додели признања донео је вишечлани жири састављен од представника Министарства омладине и спорта, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Мисије ОЕБС у Србији, Кровне организације младих Србије (КОМС), Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Форума младих са инвалидитетом, Уније средњошколаца Србије, Националне асоцијације за локлани економски развој (НАЛЕД), Центра Е8, Фондације за младе Обреновац  и Грађанских иницијатива.

mladgrad5

Награда Младград установљена је 2010. године и додељује се поводом Међународног дана младих 12. августа. Награда има за циљ и да подстакне локалне самоуправе да учине више на унапређењу положаја младих, да наставе да развијају механизме за социјално укључивање рањивих категорија младих и саме младе, њихова удружења и иницијативе да заједнички са локалним самоуправама раде на унапређењу сопственог положаја.

Признање Младград 2014 уручено је Општини Блаце, тј. Канцеларији за младе, јуче на свечаности у Спортско-културном центру у Обреновцу.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije