У току су завршне припреме за одржавање манифестације „Дани шљиве“

У Блацу су у току завршне припреме за одржавање 15. Манифестације Дани шљиве која ће бити одржана од 25.-27. авугуста.

Свечана церемонија отварања заказана је за петак, 25. августа у 20 сати док ће изложбени сајам пољопривредне технике и механизације почети у току тог дана.

Ова најпознатија воћарска сајамска приредба у Србији окупиће ове године велики број гостију и излагача из земље и иностранства. Поред домаћих произвођача, гости општине Блаце биће многобројне делегације из Хрватске, Словеније, БиХ....

Дани шљиве ће почети обраћањем председника општине Зорана Јозића који је уједно и председник Организационог одбора манифестације. Очекује се и долазак представника међународних организација, као и бројних акредитираних амбасадора у Србији те представника државне и локалне власти.

"У току су завршне припреме у граду пред отварање најзначајнијег привредно туристичког догађаја у Топличком округу и шире. У току је монтирање бине и бинске опреме у центру града, постављање штандова, уређење званичног општинског штанда који ће бити место многих пословних сусрета од којих ће користи имати наши суграђани. Сутра очекујемо да ће у сајмиште ући први излагачи. Значајно је напоменути да ћемо и ове године доделити награде за квалитет ракије, најбољег младог воћара, најбољи шљивик. У току манифестације планирана су и предавања за младе из области омладинског туризма, коришћења друштвених медија за промоцију дестинације а биће предавања и из области пољопривреде, са акцентом на технологију гајења шљиве- рекао је председник општине Зоран Јозић“.

danisljive2017 1

Сајам ће пратити бројни културно музички садржаји од којих највеће интересовање влада за концерте Лексингтон бенда, Халида Бешлића,  групе Легенде и Црвене Јабуке.

Покровитељи 15. Манифестације Дани шљиве су Општина Блаце и Туристичка организација „Блаце“ уз подршку бројних донатора.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije