Председник општине Зоран Јозић отворио симултанку у центру града

У суботу 26. августа са почетком у 11 часова у улици Краља Петра Првог (центар града) првакиња Србије у шаху ИМ Сандра Ђукић, одиграла је симултанку са полазницима школе шаха у Блацу. На петнест одиграних табли, она је забележила свих 15 победа. Први потез повукао је председник општине Блаце Зоран Јозић.

Jozić simultanka

Председник општине Блаце Зоран Јозић истакао је овом приликом да је шах важан спорт за развој младих и да ће локална самоуправа дати све од себе да подстакне младе да се баве шахом. 

Гост Блаца био је и председник Шаховског савеза централне Србије, међународни шаховски судија ФИДЕ, Зоран Бојовић.

Сандра Ђукић, женски интернационални мајстор, рођена је 3. јуна 1988. године у Нишу. Шах је научила веома рано од оца Жељка, познатог интернационалног мајстора, који је пружао велику стучну помоћ и подршку у шаховском развоју. вредне резултате постигла је већ у кадетској конкуренцији, о чему најбоље говори податак да је чак седам пута освајала титуле најбоље у кадетској конкуренцији. Омладинска првакиња постала је 2005. године, али је свакако највреднији реезултат остварила 2009. године, када је постала шампионка Србије у конкуренцији сениорки.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije