Завршени Дани шљиве концертом Црвене јабуке. Додељене награде у разним дисциплинама

Концертом Црвене Јабуке у Блацу синоћ је завршена тродневна туристичко - привредна манифестација „Дани шљаве - Блаце 2017. године“.

Традиционална 15. по реду блачка манифестација „Дани шљиве“ забележила је велику посећеност. Највише посетилаца забележено је током вечерњих концерата, као и на отварању аеродрома у Лазаревцу . Време је ове године послужило организаторе, па је тако од јутра до сутра Блаце било пуно посетилаца. Велико интересовање владало је за бесплатне промоције и дегустације на општинском штанду на којем су посетиоци могли да пробају победничку блачку ракију, производе млекаре Лазар, вина винарије Доја из Доње Јошанице, суве шљиве, џемове и слатка фирми Натурал фуд и Мара „Вајат“ и др... Манифестацију је отворио помоћник министра за пољопривреду, шумарство и водопривреду Ненад Катанић а на главној бини, на течном српском обратио се и публику поздравио амбасадор Палестине у Републици Србији. На свечаности поводом манифестације која је одржана у ресторану Емона у Блацу, награду Велика госпојиназа 2017. годину добио је Горан Тодић, власник винарије Доја из Доње Јошанице.

На тргу су својим концертима одушевили „Лексингтон бенд“ у петак, суботу „Легенде“ и Халид Бешлић, а синоћ након церемонијалног затварања концерт „Црвене јабуке“ .

Синоћ су проглашени и победници такође традиционалног такмичења за најбољег младог произвођача, најбољу ракију, најбољи шљивик...

За најлепше уређен изложбени штанд проглашен је штанд Средње школе „Блаце“, награду за најоргиналније уређен изложбени штанд добио је штанд газдинства Милошевић из села Медвеђа код Деспотовца.

Победник у категорији најбоља промоција шљиве на изложбеном штанду припала је газдинству Милена Ракићевића из Доњег Гргура.

Штанд месне заједнице Стубал проглашен је за најоригиналније уређен изложбени штанд са традиционалним народним јелима.

Најбољи млади воћар петнаесте Шљивијаде је Немања Вукојичић из Горње Јошанице, друго место припало је Небојши Живковићу из Криваје а треће Милану Чамагићу из Музаћа.

За најбољи шљивик проглашен је шљивик Јаблана Петровића из села Врбовца, друго место у овој категорији равноправно деле Горан Веселиновић и Саша Милојевић, обојица из Дрешнице.

Треће место у категорији најбољи шљивик равноправно деле Слађана Пекић из села Попове, Срећко Ђорђевић из Доње Јошанице и Драган Панић из Чунгуле.

У категорији највећи произвођач шљиве победник је Милорад Аздејковић из Ђуревца.

Шампион квалитета и произвођач најбоље Златне шљивове ракије, као и добитник Велике златне медаље, је познати победник и прошлих сезона – Драги Ивановић из Алабане.

Вицешампион овогодишњег првенства Србије у производњи ракије од шљиве, коме такође припада Велика златна медаља постао је Зоран Радивојевић из Крупња а треће место и Велику златну медаљу у овој категорији освојио је Небојша Живковић из Криваје.

На манифестацији није било инцидената и реакција полиције, као и Хитне службе.

Манифестацију Дани шљиве посетили су бројни гости из Србије и иностранства. Промоцију својих производа имали су општине Предвор из Словеније, град Водњан Дигнано из Хрватске као и Воћни клуб „Брчко“ из Брчко дистрикта.

У Галерији испод текста преносимо Вам кроз фотографију део овогодишње манифестације.

IMG 9707

IMG 9717

IMG 9792

IMG 9797

IMG 9794

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije