Обележена Велика госпојина, слава општине Блаце

Велика госпојина, слава општине Блаце обележена је низом пригодних догађаја почев од 25. -28. августа.

Поводом обележавања дана општине, у сали Културног центра Драинац у Блацу одржана је свечана седница СО Блаце у недељу 27. августа са почетком од 13 часова. Присутнима су се обратили председник СО-е Блаце Милош Васиљевић и председник општине Блаце Зоран Јозић. Свечаној седници присуствовали су бројни гости међу којима и делегације братског града Водњан Дигнано из Истре и општине Предвор из Словеније.

На свечаној седници СО-е уприличеној поводом прославе градске славе, председник општине и председник СО-е поднели су извештај о свом раду.

Дана 28. августа, у цркви Успења Пресвете Богородице одржана је литургија и обред резања славског колача поводом празника Велика Госпојина, а литургији је присуствовало руководство општине на челу са председником општине као и начелник Топличког управног округа.

У петак 25. августа, на свечаности општине уприличеној у ресторану Емона Кристал у Блацу, поводом општинске славе додељена је и годишња награда „Велика госпојина за 2017. годину“ која је ове године припала Горану Тодићу, власнику винарије Доја из Доње Јошанице.

crkva iliustracija

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije