Председник општине Блаце Зоран Јозић најавио нове пројекте у 2018. години и свим суграђанима честитао нову годину

У 2017. години доста урађено у свим сегментима друштвеног живота у Блацу, рекао је председник општине Зоран Јозић, сумирајући резултате на крају године. За идућу годину најавио је пројекат века.

„Све наше установе имају помак и успех у 2017. години. Имали смо уређење подова у Основној школи, у Средњој школи набављена је пољопривредна механизација, урађена је реконструкција и проширење зграде Предшколске установе. Што се тиче Центра за социјални рад успели смо да урадимо пројектну документацију за проширење Дома старих у Блацу. Урађена је и пројектна документација за проширење капацитета Дома у Трбуњу. Што се тиче ЈКП-а „Блаце“, заједно са руководством обезбедили смо услове да се уради адаптација и санација система грејања и сва механизација је опремљена за функционисање“.

Ове године завршили смо и свечано пустили у функцију мале базене за децу на комплексу отворених базена у Блацу. Заједно са Министарством привреде урађена је замена једног дела азбестних цеви у граду.

Имали смо и велика улагања у пољопривреду, око 22 милиона, и наши пољоприврдници су задовољни колико улажемо у пољопривреду, истакао је Јозић додајући да је велика пажња посвећена и манифестационом туризму и да је током 2017. године на територији општине Блаце успешно реализовано око 40-так манифестација.

jozic 2016

„Дани шљиве као најпознатија и најзначајнија манифестација ове године организована је на врхунском нивоу о чему сведоче и похвале иностраних туриста који су нам дали високу оцену. Читава година била је посвећена обележавању 100  година од Топличког устанка и последња овогодишња манифестација била је посвећена обележавању 100 година од страдања Војводе Косте Војиновића. У 2018. години, већ почетком године, очекује нас међународна манифестација „Вуку у походе“, коју општина Блаце организује заједно са Ловачким удружењем Блаце.

Што се тиче наредне године, односно 2018. - те председник Јозић је најавио наставак радова на замени водоводних цеви у дужини од око 3 километара и низ других инвестиционих пројеката од којих и пројекат века и почетак изградње фабрике за пречишћавање отпадних вода.

„Наредне године очекује нас пројекат века и припрема тендерске документације и сигурни почетак изградње фабрике за пречишћавање отпадних вода. Настављамо са уређењем школа, одобрен је и пројекат од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима за санацију и реконструкцију зграде основне школе. Настављају се радови на уређењу комплекса отворених базена у Блацу како бисмо најмлађим суграђанима обезбедили квалитетније услове за забаву. Све наше манифестације биће организоване на још већем нивоу у односу на претходне, рекао је  председник општине у најави оног што нас у 2018. очекује који је свим грађанима општине Блаце пожелео све најлепше у новој 2018.години.

„Свим суграђанима желим да буду срећнији, здравији, успешнији и задовољнији у 2018. тој него што су били у 2017. години, пожелео је председник општине Блаце Зоран Јозић.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije