Награђени најбољи спортисти Блаца у 2017. години

На свечаности уприличеној у сали Културног центра „Драинац“ додељена су признања и награде најбољим спортистима и спортским колективима у општини Блаце. Награде најбољима уручили су председник СО-е Блаце и Спортског савеза општине Блаце Милош Васиљевић и начелник Општинске управе општине Блаце Зоран Милутиновић.

За најбољег спортисту општине Блаце проглашена је Наталија Пешић, такмичар локалног карате клуба, док су специјална признања додељена голману РК „Јастребац“ Блаце, Предрагу Мијатовићу и тенисерки ТК „Јастребац“ Блаце Лоли Радивојевић. За најбољи спортски колектив проглашен је Клуб малог фудбала „Јастребац“ Блаце.

У оквиру ове свечаности додељене су и награде и признања најбољим младим шахистима. У категорији пионира, првак Блаца у шаху за 2017 је Матија Васиљевић, а првак Блаца у категорији кадета је Огњен Тимотијевић, обојица из Шаховског клуба „Јастребац“ Блаце.

У име Општинске управе Општине Блаце Спортском савезу општине Блаце на дивној организацији ове церемоније честитао је начелник Општинске управе општине Блаце, Зоран Милутиновић, који је истакао да је Спортски савез Општине Блаце за протеклих четири година учинио много за блачки спорт.

„Локална самоуправа ће и у наредном периоду подржавати блачки спорт. Видели смо вечерас овде и двадесетак младих шахиста који су само један пример да општина Блаце подржава младе и спортски савез који чини максималне напоре за побољшање услова за бављење спортом пре свега код најмлађих а њима је потребно посветити сву пажњу. То ћемо чинити и у наредном периоду и то је наша трајна оријентација, истакао је Зоран Милутиновић начелник Општинске управе општине Блаце“.

„Церемонија доделе награда најбољим спортистима општине Блаце лепа је слика која се шаље у свет, истакао је председник СО-е Блаце и Спортског савеза Општине Блаце Милош Васиљевић“.

 slika šah 1

„Велико ми је задовољство што смо вечерас присуствовали додели спортских признања где су у центру пажње били наши најмлађи суграђани. Спортски савез општине Блаце вечерас је на најбољи могући начин заокружио једну четворогодишњу причу. Када смо почели, није било ни школе шаха ни репрезентативаца а данас се можемо похвалити и постојањем школе шаха а имамо и двоје репрезентативаца и школу фудбала и то је за нас највећи успех, рекао Милош Васиљевић указајући на велики значај огромне подршке од стране локалне самоуправе.

„Поред свих медаља које сам доносила кући са такмичења, ово признање и награда ми много значе и то је доказ мог труда и рада и да је све то вредело, истакла је Наталија Пешић , најбољи спортиста општине Блаце за 2017 годину“.

Списак награђених:

Наталија Пешић, најбољи спортиста општине Блаце за 2017. Годину
Предраг Мијатовић, специјално признање
Лола Радивојевић, специјално признање
КМФ „Јастребац“ Блаце, најбољи спортски колектив

Признања за шахисте:

Шаховски клуб Јастребац Блаце основан је 1955. године и иза себе има успешну и дугу традицију. У Блацу је 2009. и 2016. године гостовао светски првак у шаху Анатолиј Карпов. У Блацу су гостовали и многи прваци државе, Славољуб Марјановић, Предраг Николић, Мирослав Тошић, Сандра Ђукић...

Пионирски првак Блаца, Матија Васиљевић
Кадетски првак Блаца, Огњен Тимотијевић

Признања за пионире:

Јована Вељовић
Андрија Петровић
Огњен Ћурчић
Богдан Стојановић
Сава Грбић
Новак Миленић
Никола Чолић
Татјана Вељовић
Наталија Чоловејић

Признања за кадете:

Вељко Коцић
Вукашин Младеновић
Лука Радосављевић
Лука Богдановић
Богдан Младеновић
Димитрије Павловић
Огњен Миљковић
Саша Петровић
Ненад Николић
Владан Младеновић
Вук Илић

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije