Председник општине Блаце позива на учешће у наградној игри „Узми рачун и победи“. Ове године награда и за најактивније локалне самоуправе

Председник општине Блаце Зоран Јозић упућује позив предузетницима, угоститељима и свим грађанима општине Блаце да се активно укључе у борбу против сиве економије у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“ у 2018. години коју спроводи Влада Републике Србије. 

Закључком Владе Републике Србије одређује се Министарство државне управе и локалне самоуправе за организатора и такмичења градова, градских општина и општина у Републици Србији у оквиру кампање „Подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа”, а у циљу спровођења Националног програма за сузбијање сиве економије.

„Овом приликом позивам грађане а пре свега предузетнике и угоститеље да поштују законе Републике Србије, издају фискалне рачуне за своју робу и услуге и учествују у наградној игри како би сваки динар плаћеног пореза значио већа улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што би једну локалну самоуправу чинило добрим местом за живот. Искрено се надам да ће становници наше локалне самоуправе бити добар пример грађанског активизма у заједничкој борби да изградимо боље друштво за све, рекао је Председник општине Блаце Зоран Јозић додајући да ове године очекује да ће становници општине Блаце имати макар једнако среће у наградној игри као прошле године када су освојена два стана у Београду. Он је навео да се ове године Закључком Владе Србије организује и наградна игра за локалне самоуправе у којој ће 9 општина и градова добити по 23.000 евра

Наградна игра ће трајати два месеца (март-април 2018) и имаће значајно већи фонд у односу на прошлу годину. Грађанима је омогућено бесплатно слање коверата са фискалним рачунима и слиповима преко било које поште од 1. фебруара. Учешћем у наградној игри, грађани имају шансу да освоје вредне награде за себе, али и за свој град - девет најактивнијих локалних заједница које пошаљу највише коверата поделиће наградни фонд за локална улагања од преко 200.000 евра.

Закључак Владе Републике Србије, такмичење градова и општина ОВДЕ.

Закључак Владе Републике Србије, наградна игра Узми рачун и победи ОВДЕ.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije