Ротари клуб Прокупље поклонио Дому здравља у Блацу апарат за биохемијске анализе

Ротари клуб Прокупље поклонио је биохемијски анализатор Дому здравља у Блацу, а вредност овог апарата је 16. 000 евра. Он ће омогућити биохемисјке анализе које се до сада нису радиле у овој здравственој установи, а потписивању уговора између Дома здравља у Блацу, предузећа „Промедиа“ и Ротари клуба Прокупље присуствовао је и гувернер Дистрикта 2483 Бане Ранђеловић.

"Задовољство је бити део ове приче, која ће омогућити грађанима Блаца боље здравствене услуге. Иако је у овој ротаријанској години примат екологија, увек се трудимо да помогнемо у здравственој и просветној области и тако унапредимо живот посебно у мањим срединама- казао је Ранђеловић."

 

aparat

Директор Дома здравља у Блацу Радољуб Дуњић каже да је реч о заиста вредној донацији, која је била неопходна овој здравственој установи.

"Презадовољни смо оним што смо добили, јер смо и планирали ове године да путем пројекта код надлежног министарства затражимо апарат- нагласио је он."

Дом здравља "Блаце" покрива 40 насеља  и око 12. 000 становника.

Раније је Ротари клуб Прокупље који покрива све четири општине Топличког округа обезбедио сто за стони тенис школи у Блацу, а сарадња ће се у надаљем периоду појачати.

"Желим да захвалим Банету Ранђеловићу као нашем гувернеру, Милану Јовановићу директору „Промедиа доо“ који је обезбедио апарат, а наш је Ротаријанац и Блачанима који су заиста одлични домаћини. Ово је фактички први контакт са овом општином и у даљем периоду надамо се да ће се наш хуманитарни рад појачати- казао је садашњи председник Ротари клуба Прокупље Саша Богдановић."

БЛАЦЕ И РОТАРИЈАНЦИ ПОСТАЛИ ПРИЈАТЕЉИ

Председник Општине Блаце Зоран Јозић примио је гувернера Дистрикта 2483 Банета Ранђеловића и чланове Ротари клуба Прокупље који су заједно са представницима „Промедиа доо“ уручили Дому здравља биохемисјки анализатор. Овом приликом Ранђеловић је упознао Блачане са мисијом и задацима Ротаријанаца.

"Примарни циљ Ротаријанаца је хуманитарни рад и ми се трудимо да у години спроведемо низ акција које ће у првом реду помоћи мањим срединама, групама и појединцима. Без политичког и верског деловања, наш Дистрикт покрива Србију и Црну Гору и има 60 клубова. Ово је први пут да смо званично посетили Блаце и надамо се да је то почетак једне добре сарадње- казао је Ранђеловић."

Он је симболично заставу Ротари дистрикта  уручио председнику општине Блаце Зорану Јозићу .

zastava

"Задовољство је увек угостити оне који се баве хуманитарним радом и остварити контакт са једном тако значајном светском организацијом. У Блацу сте увек добродошли и надам се да ћемо и даље сарађивати. Ова донација нашем Дому здравља је изузетно важна, јер иако имамо скромни буџет, трудимо се максимално подржимо здравство и просвету. Биохемијски анализатор је свакако стигао у праве руке, а Ротаријанци су наши пријатељи који су увек добродошли- казао је председник Јозић."

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije