Успешан наступ Туристичке организације Блаце на Сајму туризма у Београду

Туристичка организација Блаце представљала је своју општину на 40. Међународном Сајму туризма у Београду, који се ове године одржавао под слоганом „Одмор нас чека“у периоду од 22-25. фебруара. Поред промоције здраве хране, гастротуризма, природних лепота и споменика, села и сеоског туризма на подручју општине Блаце, посебан акценат је стављен на промоцију манифестационог туризма и највеће и најзначајније манифестације „Дани шљиве“.

На штанду Туристичке организације Блаце представљена је и Висока пословна школа струковних студија Блаце и производи фирме за производњу домаћих производа „Natural food“ из Блаца.

sajam turizma 2017 ilu 2

Трећег дана сајма општина Блаце имала је четрдесетпетоминутну промоцију на великој бини сајма. Програм промоције водио је Миша Ћирић, витез вина жупског реда, а прилику да се представе публици сајма имали су глумци аматерског позоришта „Театар 13“ и КУД „Стојан Новаковић“. Током промоције посетиоци су имали прилику да се упознају ликом и делом наших великана, Костом Војиновићем и Радетом Драинцем. Присутнима се на промоцији Блаца обратио и председник општине Блаце Зоран Јозић који је све присутне позвао да дођу у Блаце и Дане шљиве.

Након програма промоције на штанду је приређена дегустација традиционалне хране, коју су припремиле вредне блачке домаћице.

Потписан предуговор о оснивању Туристичке регије Копаоник

У оквиру сајма градоначелници, председници локалних самоуправа и представници локалних туристичких организација потписали су предуговор о оснивању Туристичке регије Копаоник. У ову регију укључени су: Крушевац, Александровац, Трстеник, Нови Пазар, Рашка, Брус, Куршумлија, Краљево, Врњачка Бања и општина Блаце. Оснивање ове регије један је од начина да се повећају смештајни капацитети и унапреди целокупна туристичка понуда у овом региону. За општину Блаце предуговор је потписао председник општине.

potpisivanje sporazuma 02

Учешће Туристичке организације Блаце на Сајму употпунили су својом подршком и:

ДОО „Лазар“

ДОО „Ми-Ми“

Т.С.Н. „Мара Вајат“

Винарија „Доја“
Етно село „Наша авлија“
„Јовић“ експорт импорт КД
Академски сликар Надица Грбић
Газдинство Крстојевић
Газдинство Степановић и „РС воће“
Креативни кутак Тања
Јелена Вучетић декупаж
Данијела Ваљаревић
Месна заједница Горња Јошаница
Месна заједница Придворица
Месна заједница Барбатовац
Месна заједница Музаће
Месна заједница Стубал
Месна заједница Доња Јошаница
Месна заједница Алабана
Месна заједница Рашица
Месна заједница Врбовац
Месна заједница Међухана

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka