Државни секретар у министарству пољопривреде отворио Сајам пољопривреде у Блацу

У организацији Општина Блаце и Куршумлија, Пољопривредне стручне службе Агро-пољосавет Блаце, Средње школе Блаце и Туристичке организације Блаце у спортској хали у Блацу јуче је одржан Сајам Пољопривреде, чији је покровитељ било Министарство пољопривреде и Привредна комора Републике Србије.

Сајам је био права прилика да пољопривредни произвођачи Топличког округа а шире сазнају нешто ново и корисно у циљу унапређења својих пољопривредних делатности.

Присутнима, који су у великом броју посетили овогодишњи сајам, обратили су се председник Општине Блаце Зоран Јозић, председник Општине Куршумлија Родољуб Видић а 4. Сајам пољопривреде у Блацу свечано је прогласио отвореним државни секретар Министарства пољопривреде Велимир Станојевић.

 

sajam polj

Чин свечаног отварања фолклором су улепшали чланови КУД “Стојан Новаковић”, а стихове је говорио и првак драме народног позоришта Републике Српске, Блачанин, Добрица Агатоновић – Ага.

Присутне је испед Министарства пољопривреде и ресорног министра Бранислава Недимовића поздравио државни секретар овог министарства, Велимир Станојевић, који је изразио уверење да ће овај сајам прерасти у манифестацију регионалног карактера.

„Добро је што се оваква манифестација организује у једном региону који се пре свега одликује напредном воћарском производњом, пре свега производњом шљиве и вишње али и јагодичастог воћа. То је велики потенцијал и држава треба да улаже у подизање нових засада, у прерађивачки сектор, као и у обнову механизације и сточног фонда и у све оно што младим људима који су остали овде да живе представља будућност и подршку - истакао је државни секретар у Министарству пољоприврде Велимир Станојевић“.

Председник Општине Блаце Зоран Јозић рекао је овом приликом да се  доста улаже у пољопривреду која поред туризма представља главну срж развоја општине Блаце. „Тежња нам је да у наредном периоду у организацију ове манифестације буду укључене све општине Топличког округа како би сајам имао и већу посећеност и више посетиоца а све са циљем унапређења пољопривредне производње, истакао је председник Општине Блаце Зоран Јозић.“

Од ове године у организацији ове манифестације укључила се и Општина Куршумлија, одакле је такође било доста и излагача и посетиоца манифестације а на Сајму су своје изложбе имали излагачи из многих других општина. Удружење из Сврљига је за све посетиоце припремало чувени белмуж.

 

sajam polj 1

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije