Блаце постаје нови центар Балкана у шаху. Успешно одржан Балкански кадетски куп

Пролашењем победника, у Блацу је у недељу 25.03.2018. године завршен Балкански кадетски куп у шаху, догађај који је окупио учеснике из 7 земаља: Бугарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске, Турске и Србије. Почев од 24. марта па све до затварања највеће шаховске смотре у Топличком округу у овом веку, Блаце је у многоме подсетило на развијене европске градове у којима се одржавају спортски догађаји оваквог типа.

otvaranje

На Балканском кадетском купу у шаху учествовало је 66 дечака и 24 девојчице. Многи млади шахисти су на овај турнир дошли у пратњи родитеља и рођака па је у Блацу у току викенда боравило скоро 200 гостију што представља рекорд и по броју ноћења страних туриста у једном викенду.

Млади шахисти из ових 7 земаља били су из Анкаре, Београда, Охрида, Брчко Дистрикта, Предвора, Славонског Брода, Софије, Прокупља, Блаца, Врања и др.

sah 2018

Најбољи у својим категоријама били су:

Дуња Цветановић (Србија) за освојено 1 место у категорији девојчица до 8 година

Миленко Перхановић (БиХ) за освојено 1 место у категорији дечака до 8 година

Петра Гајин (Хрватска) за освојено 1 место у категорији девојчица до 11 година

Миха Слибар (Словенија) за освојено 1 место у категорији дечака до 11 година

Андреа Павловић (Србија) за освојено 1 место у категорији девојчица до 14 година

Димитрије Станковић (Србија) за освојено 1 место у категорији дечака до 14 година

Наталија Ранчева (Бугарска) за освојено 1 место у категорији шахисткиња до 18 година

Балша Видак Граовац (Србија) за освојено 1 место у категорији шахиста до 18 година

Све честитке победницима са жељом да у наставку каријере освоје много медаља, пожелео је председник СО-е Блаце Милош Васиљевић који је у недељу свечано затворио овај Балкански куп.

vasa

Организатори Балканског кадетског купа су Шаховски клуб „Јастребац“ Блаце, у сарадњи са Шаховским савезом централне Србије и Спортским савезом општине Блаце док је општина Блаце била генерални покровитељ. Главни судија била је Марија Лукић из Београда.

Такмичење је у суботу 24. марта свечано прогласио отвореним председник Општине Блаце Зоран Јозић а овај шаховски догађај одржан је у Културном центру „Драинац“ у Блацу.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka