Одржана презентација и обука за коришћење Јавног буџетског портала

У Културном центру „Драинац“ у Блацу дана 26. априла  Општина Блаце у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина одржала је презентацију и обуку за коришћење Јавног буџетког портала – ЈБП, који је овом приликом пуштен у рад и биће доступан свим одборницима СО-е Блаце као вид транспарентности јавних финансија општине Блаце.

На презентацији Јавног буџетског портала, говорили су председник Општине Блаце Зоран Јозић, Дуња Наић менаџерка пројекта, Предраг Конатаревић администратор порграма у Општинској управи општине Блаце, Наташа Коцић Руководилац одељења за буџет у Општинској управи општине Блаце као и Драган Спирић, финансијски консултант на пројекту.

DSC 7922

Представљање Јавног буџетског портала – ЈБП на нивоу локалне самоуправе део је пројекта „Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама“, који се реализује уз подршку Владе Шведске и Програма Уједињених нација за развој. Стална конференција градова и општина, један је од националних партнера програма, саопштила је Дуња Наић менаџерка пројекта која је додала да је циљ овог пројекта развијање електронског приступа прихода и расхода на месечном нивоу а општина Блаце једна је од 10 општина у Србији подржаних овим пројектом.
Председник Општине Блаце Зоран Јозић указујући на значај Јавног буџетског портала, истакао је да је он обострано користан, како за грађане општине Блаце тако и за одборнике СО-е Блаце, јер ради се о порталу на којем ће одборницима бити доступне све активности локалне самоуправе везано за приходе и расходе и све трансакције везано за финансије буџета општине Блаце.

Презентацији и обуци за коришћење Јавног буџетског портала поред одборника СО-е Блаце, присуствовали су начелник Општинске управе, заменик председника општине, помоћник председника општине, Јавни правобранилац, директори јавних установа и предузећа, општински већници и др. 

DSC 7917

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije