Успех младих блачких шахиста на турниру у Словенији

У оквиру пријатељске сарадње општине Блаце и општине Предвор из Словеније која датира више година уназад, од 11. до 13. маја 2018. године, шаховска делегација из Блаца посетила је Предвор.

Разлог за ову посету био је шаховски турнир у основној школи Матија Ваљавец у Предвору, на којем је учествовало и двоје младих шахиста из Блаца. Тако је реализована сврха узвратне посете, која је договорена крајем марта у Блацу, када су млади  шахисти из Словеније учествовали на Балканском кадетском купу у шаху.

Шаховску делегацију општине Блаце чинили су шаховски тренер Милутин Милутиновић, млади шахисти Вељко Коцић (12) и Огњен Тимотијевић (11) и Катарина Тимотијевић као представник локалне самоуправе. Гости из Блаца су поштујући протокол домаћина посетили Основну школу и вртић, обишли општину Предвор и учествовали на турниру у школи где је Вељко Коцић (12) из Блаца освојио 2. место од чак 50 такмичара.

Шаховски тренер при шаховском клубу "Јастребац" из Блаца Милутин Милутиновић изјавио је да је успех младих блачких шахиста очекиван и потврда успешног рада са младим шахистима који пролазе обуку по европским стандардима.

Извештај са шаховског турнира у Словенији са резултатима можете погледати ОВДЕ

Медијски прилог на званичној интернет презентацији општине Предвор можете погледати ОВДЕ.

IMG 3508

 

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije