Одржане две седнице Скупштине. Снежана Секулић нови заменик председника општине Зорана Јозића

Данас су одржане две седнице Скупштине општине Блаце. Усвојен завршни рачун буџета општине за 2017. годину и именован нови заменик председник општине. 

Због хитности у решавању важних питања за Општину Блаце, данас су одржане две седнице СО-е Блаце. Седницама је председавао председник Скупштине општине Милош Васиљевић.

На дневном реду је било усвајање завршног рачуна буџета општине Блаце за 2017. годину, као и друге важне Одлуке по функционисање свих општинских органа. Оно што је обележило данашња заседања одборника и одборница у СО-е Блаце поред доношења Одлуке о усвајању завршног рачуна буџета општине за 2017. годину, било је разрешење заменика председника општине и именовање новог. Уместо досадашњег заменика председника општине Ивана Бургића, именована је Снежана Секулић, са изборне листе „СДС-ЛДП-СПО за наше Блаце“.

sneza sekulic

„Седнице су одржане у новој формацији, односно новоформирана одборничка група „Напред за Блаце“ заједно са коалиционим партнерима имала је апсолутну већину по свим тачкама дневног реда. Присутни одборници, њих 15  подржали су све предлоге овлашћених предлагача и одлуке су донете скоро једногласно. Оно што је претходило овој седници је нешто што треба да брине и грађане општине Блаце и све релевантне институције, јер је вршен енормно велики притисак на већину одборника, посебно из одборничке групе „Напред за Блаце“, чак је било и претњи и уцена да не дођу на данашњу седницу, да не обаве своју грађанску дужност и да не чине оно зашта су у овом дому и зашта су им грађани дали поверење. Захвалио бих се свим одборницима који су одолели овом притиску. Очекујемо да ће и у наредном периоду бити сличних дешавања али против воље грађана и већине се не може репресивним мерама и слично. Настављамо да радимо за Блаце. Добио сам подршку од новоформиране коалиције, подржавам и ја њих у свом слободном опредељењу. Настављамо да радимо за Блаце, борићемо се да следимо принципе Владе Републике  Србије и председника  Александра Вучића и очекујемо пуну подршку, - изјавио је након данашњих седница СО Блаце,председник Општине Блаце Зоран Јозић.“

Председник Скупштине општине Блаце Милош Васиљевић изјавио је да му је посебно драго што су одборници показали велику срчаност и одговорност према грађанима општине Блаце.

„Нису подлегли енормним притисцима. Показали су да не желе да се врате у 90-те, да желе да идемо напред као друштво и ја им се овом приликом захваљујем на томе. Честитам им на свему што су издржали ових пар дана. Притисци су били енормни, можда и не забележени у парламентарном животу Скупштине општине Блаце - рекао је након данашњих седница председник СОе Блаце Милош Васиљевић.“

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije