Делегација општине Блаце присуствовала свечаној академији поводом дана општине Предвор из Словеније

Делегација општине Блаце коју је предводио председник општине Зоран Јозић боравила је у општини Предвор у Словенији поводом обележавања дана ове општине. Током свечане академије која је 01.06.2018. године одржана у сали Културног центра у Предвору, присутнима међу којима је било бројних званичника из Словеније, Хрватске и Србије, обратио се и председник општине Блаце Зоран Јозић који је том приликом изјавио да је и поред бројних обавеза дошао да испоштује активности жупана општине Предвор Мирана Задникара и да узврати посету челника општине Предвор на манифестацији Дани шљиве из 2017. године.

Друга тема посете делегације општине Блаце била је могућност умрежавања локалних образовних установа на заједничкој припреми пројеката код европских фондова и стварање услова за сарадњу основних школа двеју општина. 

Током посете презентована је општина Блаце са потенцијалима у областима културе, образовања и туризма.

Током боравка, делегација општине Блаце имала је бројне активности и разговоре о даљој сарадњи двеју општина а жупан општине Предвор са сарадницима  организовао је делегацији општине Блаце посету Бледу, општини Језерско, а све са циљем упознавања општине Предвор и околних општина.

Сарадња двеју општина траје већ неколико година а до сада су реализоване размене деце и младих из области културе, спорта и туризма. 

Општина Предвор се налази на северозападу Словеније у покрајини Горењска, и по попису из 2002. године има 3200 становника. 

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije