733 грађана гласало за реализацију награде освојене на такмичењу "Узми рачун и победи". Прво место освојио пројекат "Техничка модернизација Основне школе "Стојан Новаковић" са 396 гласова

У циљу реализације награде коју је општина Блаце освојила на такмичењу „Узми рачун и победи 2018“ завршено је гласање за грађане општине, који су имали прилике да у периоду од 12. до 18. јуна у времену од 12-15 часова гласају за избор пројекта који ће се финансирати средствима освојеним у такмичењу градова и општина „Узми рачун и победи“. За 7 дана 733 пунолетних грађана је гласало за реализацију награде освојене на такмичењу “Узми рачун и победи”.

Највише гласова освојио је пројекат „Техничка модернизација Основне школе „Стојан Новаковић“ 396, док је друго место освојио пројекат „Урбанистичко и архитектонско уређење градског трга“ 313. Пројекат „Уређење ентеријера и набавка опреме за Омладински центар“ освојио је 23 гласова док је 1 глас био неважећи.

Гласање је било могуће обавити путем гласачких листића у холу зграде општине Блаце на адреси Карађорђева 4 и на градском тргу у Блацу. Заинтересовани грађани гласали су тако што у гласачку кутију убацивали листић са заокруженим редним бројем пројекта који желе да подрже, након чега су се уписивали у регистрациону листу да су гласали. Право гласа имали су сви пунолетни грађани са територије општине Блаце.

Општина Блаце је више пута посредством медија и општинске званичне интернет презентације позивала грађане да се укључе у гласање и тако помогну општини да реализује награду коју је освојила на такмичењу за градове и општине „Узми рачун и победи“

Председник општине Блаце Зоран Јозић, захвалио се свим грађанима што су пре свега освојили награду за општину Блаце али и што је велики број грађана изашао на гласање.

„Наши суграђани су активни људи, који се укључују у све активности општине и ја сам захвалан свима који су дали допринос освајању награде, и онима који су слали рачуне и онима који су протеклих 7 дана гласали за избор пројекта. Обзиром да је пројекат за техничко опремање Основне школе „Стојан Новаковић“ однео тесну победу у односу на пројекат за уређење градског трга, могу само да кажем да су грађани у овом случају заслужни што ћемо практично реализовати два пројекта, јер општина Блаце, има намеру да испоштује гласове својих суграђана те ћемо предузети све мере како би се градски трг уредио средствима општине Блаце како би наши суграђани и туристи који посете Блаце добили модерно место за уживање – рекао је председник општине Зоран Јозић“

Blace page 001 1024x768

Влада Републике Србије дана 12. октобра 2016. године донела је Одлуку објављену у Службеном Гласнику број 84/2016 да се 2017. и 2018. година прогласе годинама борбе против сиве економије, те је Закључком Владе 05 Број: 436-1881/2018 од 01.03.2018. године Влада прописала пропозиције и одредила Министарство државне управе и локалне самоуправе за организатора Такмичења за јединице локалне самоуправе које се спроводи уз наградну игру ''Узми рачун и победи 2018'' у оквиру кампање ''Подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа'' у циљу спровођења Националног програма за сузбијање сиве економије.

Општина Блаце  у категорији малих општина освојила је прво место на такмичењу и освојила

WiFi дрво од стране ''ТЕЛЕКОМ СРБИЈА'' а.д. Београд (бесплатан интернет за ужи центар града) и 23.000 еура за реализацију изабраног пројекта.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije