Министар за регионални развој Милан Кркобабић посетио Блаце

Министар за регионални развој у Влади Републике Србије Милан Кркобабић, боравио је данас у Блацу поводом реализације усвојеног програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја у Србији. У кабинету председника општине Блаце Милана Ћурчића уприличен је пријем за министра Кркобабића.

 

slika 1

Након састанка у кабинету, министар и председник давали су изјаве за медије, након чега су одржали заједнички састанак у вези реализације усвојеног програма на нивоу Топличког округа и улози општине Блаце у његовом спровођењу. Састанак је одржан у холу Културног центра „Драинац“ на којем су присуствовали пољопривредни произвођачи са територије општине Блаце. Састанак је трајао дуже од сат времена а причало се о улози министарства и општине у спровођењу програма Владе Србије за регионални развој.

Пољопривредни произвођачи са територије општине Блаце постављали су питања министру Милану Кркобабићу и председнику општине Милану Ћурчићу.

Панелисти састанка били су и Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, Бранислав Гулан, члан академијског одбора за село Српске академије наука и уметности и Никола Убавић, општински већник за пољопривреду.

slika 2

Након састанка, на позив председника општине Блаце Милана Ћурчића и министра Милана Кркобабића сви присутни обишли су просторије земљорадничке задруге „Блачка“ која је у прошлој години од министарства за регионални развој добила 12 милиона динара бесповратних средстава за изградњу хладњаче и набавку опреме за дубоко замрзавање воћа, трактор, берач вишања и др...

Током свог обраћања, министар за регионални развој причао је ефектима пројекта „500 задруга у 500 села“ и најавио нове подстиције Владе Републике Србије, поменувши да ће у наредном периоду министарство подржати преко 60 пројеката у вредности од 825 милиона динара и да би волео да Блаце у наредном периоду искористи средства за формирање сложене задруге у износу до милион евра а која ће бити планирана за ту намену у наредном периоду.

Председник општине Милан Ћурчић, захвалио се министру што је покренуо иницијативу за реализацију овог програма као и Влади Србије која је усвојила његов предлог.

„Драго ми је да на састанку видим пуно младих пољопривредника. Обећавам да ће општина направити одржив модел за давање субвенција за пољопривреднике и да ће сходно могућностима увећати средства. Подржавамо пројекат „500 задруга у 500 села“ и даваћемо сваку подршку свима који желе да се баве удруживањем у задруге. Позвао бих све присутне да се обрате општинском већнику Николи Убавићу за сваку стручну и логистичку помоћ – изјавио је у данашњем обраћању председник општине Блаце Милан Ћурчић.“

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka