ДАНИ ШЉИВЕ" ПО ШЕТНАЕСТИ ПУТ У БЛАЦУ - Аца Лукас, Дејан Петровић и биг бенд, Гоца Тржан, Ван Гог и Амадеус у граду шљиве

Од 24. до 26. августа у Блацу по 16. пут одржавају се "Дани шљиве" - највећа привредно туристичка манифестација у овом региону Србије. У организацији Општине Блаце и Туристичке организације Блаце, град испод Јастрепца угостиће више десетина хиљада посетилаца, бити домаћин угледним произвођачима и стручњацима за узгој и прераду шљиве, али ће бити и место где ће своје концерте одржати нека од највећих имена из света музике са простора Балкана.

"Задовољство је и част по шетнаести пут организовати овакву манифестацију. Шљива се на подручју Блаца гаји вековима - ми прослављамо труд и напор генерација узгајивача овог племенитог воћа. Општина Блаце је потпуно опредељена да и надаље буде место подршке и стимуланса развоја пољопривреде у нашем региону. Уверен сам да ће бројни стручни скупови и пословни сусрети допринети даљем унапређењу, а да ће атрактивни забавни део поново привући десетине хиљада људи у Блаце. Бићемо добри домаћини, а сигуран сам да ће бројни гости понети са собом позитивне утиске и сагледати каквим привредним, пољопривредним и туристичким потенцијалом располажемо", изјавио је председник општине Блаце Милан Ћурчић.

Манифестација почиње у петак, 24. августа низом стручних сусрета посвећених узгоју и преради шљиве и наставља се у вечерњим сатима када ће се одржати церемонија отварања манифестације Манифестацију ће отворити Зоран Ђорђевић, министар у Влади Србије за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Након церемоније отварања и традиционалног ватромета, програм се наставља спектакуларним концертима Амадеус бенда и Аце Лукаса . У суботу, 25. августа централни музички наступ имаће Гоца Тржан и Дејан Петровић са биг бендом, док манифестацију затвара култна рок група „Ван гог" наступом у недељу, 26. августа.

 

sljivijada2018 1

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije