Блачки качкаваљ и блачки џем освајају европско тржиште на Балканском фестивалу сирева

Овог викенда, 11. и 12. октобра, у Београду у "Mikser house-u" одржава се "Balkan Cheese Festival". Реч је о продајној изложби аутохтоних сирева Балкана, на којој и Општина Блаце промовисе своје брендове - блачки качкаваљ (производ "Млекаре Лазар" Блаце) и блачки џем ("Natural food" Блаце).

sajam-sireva
Обзиром да су оба производа омиљена код посетиоца свих сајмова у Србији, председник Општине Блаце Иван Бургић помогао је да се блачки брендови нађу и на овом престижном сајму у Београду, који се други пут одржава ове године. "Због велике популарности наше манифестације "Дани шљиве" и улоге "Млекаре Лазар" у промоцији Опстине Блаце, који имају водећу улогу у повећању видљивости аутохтоних производа из нашег краја било је логично да наставимо са праксом представљања онога што је добро и препознатљиво.
Сузана Вељовић, власница "Natural food" Блаце каже да јој Општина Блаце излази у сусрет и да "због оваквих и сличних прилика које нам је омогућио председник Бургић, фирма "Natural food" је извезла блачки џем у Немачку, а у плану је извоз и других производа из нашег програма. Такви подухвати повећаће и запосленост младих, јер планирамо да проширимо производне капацитете и да запослимо младе људе из наше општине".

sajam-sireva-1

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije