ЕУ ПРО суфинансира израду плана детаљне регулације за зону „Блачко језеро“

На конкурсу који је програм ЕУ ПРО расписао 25. априла ове године за пружање подршке локалним самоуправама у процесу израде планова детаљне регулације са циљем да се створе повољнији услови за привлачење инвестиција у регионима Шумадије и Западне Србије и Јужне и источне Србије, општина Блаце је конкурсила са пројектом „Израда плана детаљне регулације за Блачко језеро“ за који је управни одбор ЕУ ПРО програма одобрио 15.000 еура. Подршка овог програма је усмерена на формулисање планске документације која обухвата подручја са потенцијалом за унапређење економских активности, као што су гринфилд и браунфилд локације, туристичке области и заштићена природна и културна добра.

Пројекат општине Блаце је једини одобрени пројекат са територије Топличког округа.

План детаљне регулације туристичког подручја Блачко језеро требало би да пружи подршку општини Блаце у намери да језеро очисти и заустави процес његовог претварања у мочвару како би се очувао биљни и животињски свет, а подручје било заштићено од изградње. Област језера треба да буде уређена тако да буде привлачна за активни туризам јер је погодна за пешачење у природи, пецање, планинарење, бициклизам и шетње. Општина Блаце на овом пројекту учествује са 2.950 еура.

ЕУ ПРО је по овом конкурсу одобрио 19 пројеката локалним самоуправама чија укупна вредност износи 347.790 еура од чега допринос ЕУ ПРО програма износи 255.274 EUR.

Резултати конкурса на линку испод

http://www.eupro.org.rs/uploads/files/17-579-rezultati-javnog-poziva-01-izrada-planova-detaljne-regulacije.pdf

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka