Реализована студијска посета Брчко Дистрикту за награђене пољопривреднике на Данима шљиве

Општина Блаце организовала је студијску посету Брчко Дистрикту у БиХ у периоду од 28-30. септембра за првонаграђене на Данима шљиве у категоријама најбољи шљивик, млади воћар, сточар и најбоља ракија.  Координатор студијске посете била је заменица председника општине Сузана Вељовић. 

На студијско путовање у Брчко Дистрикт одлуком Општинског већа путовало је 12 награђених пољопривредних произвођача са територије општине Блаце. Општина је за потребе ове студијске посета организовала комплетан аранжман за све учеснике, у смислу обезбеђивања смештаја са свим оброцима као и бројне студијске посете. Разлог за организацију ове студијске посете Брчко Дистрикту било је одржавање двеју манифестација на овом подручју: Дани воћа и Међународни сајам предузетништва. 

Поред посете наведеним манифестацијама, учесници студијске посете имали су прилике да посете винограде и винарију породице Пајић из Брчког, пољопривредно газдинство Бакије Рибића, Фрање Жељезића, Милорада Живковића који се баве производњом воћа и сухомеснатих производа а организована је и студијска посета удружењима Воћни клуб "Брчко" и удружења "Савремени воћари". Делегација општине Блаце имала је и пријем у кабинету градоначелника Брчко Дистрикта којем су присуствовали и представници општине Осечина. 

3D49CCFE 4C57 45D2 9196 729C67FC3003 1

У повратку, општина Блаце  организовала је и посету етно селу "Станишићи". 

Циљ студијске посете био је  упознавање најбољих пољопривредника са територије општине Блаце са искуствима пољопривредних произвођача из Брчко Дистрикта и околине на плану организације посла и наступа на тржишту.

brcko

 

 

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka