Одржана седма по реду "Златна свадба"

Седма по реду Златна свадба, коју организују КЦ „Драинац“ и Општина Блаце, одржана је јуче у холу Културног центра. Ова манифестација по свему јединствена у Србији, који слави 50 година заједничког живота и има за циљ промоцију брака као институције која је у Србији озбиљно угрожена, окупила је ове године парове који су далеке 1964. склопили брак на територији општине Блаце.

zlatn-svadba-1

Од укупно 112 парова венчаних те године, 49 је очуваних брачних заједница у којима су живи оба супружника. Јуче је на заједничкој прослави било присутно 32 брачна пара. Као и претходних година организатори, који су изузетно поносни на ову манифестацију, за њих су припремили свечани ручак, дружење и забаву уз музику.

У поздравној речи слављеницима се обратио Дејан Велимировић, директор Културног центра „Драинац“, који им је честитао јубилеј, пожелео добро здравље, личну срећу и све најбоље у даљем животу. Испред Удружења пензионера Блаце говорио је Десимир Ђорђевић а испред локалне самоуправе присутнима се обратио Златко Димитријевић, председник Скупштине Општине Блаце који је свима пожелео још пуно година у браку и нагласио да је брачна заједница светиња а присутни парови добар пример младим људима.

zlatn-svadba-2

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka