На 13. Сајму етно хране и пића у Београду преко 20 излагача из Блаца

На Београдском сајму данас је почела највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа – Сајам етно хране и пића, који ће трајати до 24. новембра. На Сајму учествује преко 20 произвођача хране и пића са територије општине Блаце под покровитељством општине Блаце и Туристичке организације.  Сајам је ове године отворио државни секретар у министарству пољопривреде Зоран Рајић а у име града Београда отварању је присуствовао Андрија Младеновић, помоћник градоначелника.

На манифестацији учествују произвођачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће рађених руком на традиционални начин и од органски гајених сировина, произведених у ограниченој количини ради представљања тржишту.

sajam

Промоција одабраних производа на Сајму етно хране и пића служи и заштити назива и рецептура производа, проналажењу потенцијалних инвеститора у производњу, побољшању културе исхране становништва увођењем вековима прављених и традиционалних производа у исхрану.

Општина Блаце након вишегодишњих давања субвенција у области пољопривредне производње и прераде као и промоцији општине као подручја које је синоним за производњу квалитетне хране и пића добила је велики број произвођача који су присутни на тржишту Србије и иностранства, а који из године у годину бележе све већи успех у свом пословању. На овом сајму углавном учествују они којима је ово прва изложба и који су тек кренули у правцу озбиљне производње.

sajam4

Заменица председника општине Блаце Сузана Вељовић изјавила је да је учешће великог броја произвођача из Блаца успех целе заједнице чији се грађани све више опредељују за производњу квалитетног производа.  „Изазов је био прилагодити производњу домаћим и иностраним стандардима који су неопходни да би се један производ пласирао на  тржиште. Поносна сам на своје суграђане који су се новим, свежим идејама у производњи хране и пића отворили за све захтевније домаће и светско тржиште.  Уверена сам да ће им наступ на овом сајму помоћи у ономе што желе да постану – казала је Сузана Вељовић“

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд, а помоћ у организацији манифестације пружиће Привредна комора Србије и Задружни савез Србије.

sajam5

sajam3

sajam6

sajam7

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka