Решава се питање Блаташнице са 5,2 милиона еура

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЛАЦЕ МИЛАН ЋУРЧИЋ НАЈАВИО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА И КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У БЛАЦУ.

Јуче су у Београду, у Дирекцији за воде потписане Изјаве о учешћу општина Блаце и Брус у суфинансирању пројекта за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже у Брусу и Блацу. Пројекат који се односи на побољшање заштите животне средине кроз улагање у израду еколошке инфраструктуруе у општинама Брус и Блаце, износи 11,5 милиона еура. Учешће општине Блаце у овом пројекту износи 11,4 % у односу на вредност инвестиције за територију општине Блаце.

„Општина Блаце је испунила све предуслове који се односе на издавање локацијских услова као и грађевинске дозволе тако да су створени сви услови за расписивање тендера који је планиран у наредних неколико месеци. Извођење радова на изградњи еколошких постројења планирано је да почне крајем 2019. године.Општина Блаце се обавезала Изјавом коју је потписала са директором Дирекције за воде да ће уложити 11,4 % од 5,2 милиона ЕУР који се односе на инвестирање на територији општине Блаце – казао је Милан Ћурчић председник општине Блаце“.

Он додаје да је сагласност за потписивање Изјаве о учешћу општине Блаце у вези са овим пројектом добио од стране Општинског већа.

Сврха “Пројекта Брус & Блаце” је да се, у складу са српским законодавством, распише тендер за:

Пројектовање и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода за насеље Блаце, капацитета 10.500 ЕС са терцијарним третманом отпадних вода (тип СБР);

(Ре)конструкцију приоритетних деоница канализационе мреже насеља Блаце у складу са претходно добијеним дозволама за изградњу.

Пројекат би требало да реши питање заштите реке Блаташнице и изузетено важне хидроакумулације Ћелије, која град Крушевац и неколико општина Расинског округа снабдева водом.

milan curcic

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka