Председник општине Милан Ћурчић честитао новогодишње и божићне празнике суграђанима са поруком: Ви ћете бити наш приоритет број 1 у 2019. години

Сумирајући резултате рада општине Блаце у 2018. години, председник општине Блаце Милан Ћурчић  истакао је да  је општина испуњавала своје законске обавезе у складу са својим овлашћењима али и капацитетима, као и да је урађено доста тога у свим областима којима се бави локална самоуправа. Он је у свом саопштењу навео да ће дати све од себе да оно што није завршено у овој години буде реализовано у наредној.

„Имали смо више ситуација у току године које су успориле наш рад. Променило се руководство општине, поједини директори у јавним установима и предузећима, имали смо контролу Државне ревизије , на снази је и даље забрана запошљавања у јавном сектору, неки пројекти и даље чекају одобрење. Сада, резимирајући 2018. годину могу да кажем преживели смо. Када сам преузео функцију председника општине, обећао сам себи и грађанима да ћу се домаћински опходити према буџету. Немамо дуговања, исплатили смо скоро све обавезе повериоцима, сервисирали смо рад наших јавних устaнова. Некако консолидовали стање у ЈКП-у... Почело је нешто да се мења али много тога нисмо још увек успели јер се бавимо планирањем рада, да у 2019. години отклонимо све неправилности, и оне које је установила ДРИ али и оне интерне због којих не можемо да се покренемо. Добили смо новог начелника Општинске управе која има богато искуство у управљању Општинском управом тако да очекујемо и подржаћемо реформу Општинске управе како бисмо коначно прорадили као прави тим. Грађани са правом имају велика очекивања од нас и они ће нам бити приоритет број 1 у даљем раду“.

milan curcic

У 2018. години општина је сповела конкурсе за медије, невладине организације, пољопривредне субвенције, спорт и тд. Оне области које су имале успеха, налазиће се у буџету и за 2019. годину.

„Покренули смо инвестицију деценије, успели да обезбедимо све услове за расписивање тендера за изградњу еколошке инстраструктуре, односно изградње фабрике за пречишћавање отпадних вода. Ту смо потрошили пуно енергије и времена али исплатило се. Одобрено нам је 5,2 милиона евра за реализацију ове инвестиције. Урадили смо 2,5 километра водоводне мреже у Блацу, закључили уговор за асфалтирање 1,25 км у Сварчу. Одобрен нам је пројекат са општином Куршумлија у оквиру пакета подршке Европске уније општинама и градовима у Србији „Exchange5“ за унапређење имовине.  Реализовали смо све текуће обавезе према месним заједницама... покренули смо израду стратегије развоја туризма општине Блаце и успешно смо организовали манифестацију „Дани шљиве“. Од програма ЕУ ПРО добили смо 15.000 евра донацију за израду плана детаљне регулације за туристичку зону Блачко језеро“.

Председник наглашава да ће се у 2019. години радити брже,  јаче  и боље и уз подршку државе Србије и донатора општина ће учинити све напоре да обезбеди бољитак грађанима и локалној самоуправи у односу на 2018. годину.

„Драги суграђани, свима вама желим срећну нову годину и Божић и да их у миру и здрављу проведете са својим најмилијама – речи су председника општине Блаце Милана Ћурчића упућене свим грађанима општине Блаце“.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka