Уприличен пријем за добитнике општинских признања. Др Хаџију Драгану Илићу "Благодарница", др Мирјани Бојанић Ћирковић "Драинац"

Јуче је у кабинету председника Општине Блаце Милана Ћурчића уприличен  пријем за овогодишње добитнике општинских признања „ Благодарницa“ и „Драинац“. Благодарница се додељује у виду повеље за неговање вере, милосрђа и истине док се награда Драинац додељује за остварене доприносе у култури.

Добитницима ових  истакнутих општинских признања,  др Мирјани Бојанић Ћирковић,  доктору филолошких наука, и др медицине Хаџи Драгану Илићу, признања је уручио председник Општине Блаце Милан Ћурчић у присуству својих најближих сарадника.

prijem feb

Благодарницу Општине Блаце добио је др Хаџи Драган Илић док је признање „Драинац“ припало др Мирјана Бојанић Ћирковић.

„Част ми је и задовољство да у име Општине Блаце доделим признања које се додељује у виду Повеље, “Благодарницу” као и награде “Драинац” за остварене доприносе у култури. Ове године Kомисија за награде није имала тежак задатак, јер смо сви после краћег разматрања донели одлуку да награде доделимо вама који сте годинама уназад исте заслуживали али ето, никад није касно да вам кажемо хвала за оно што чините за своје суграђане, за локалну самоуправу и за себе. Наставите тако и будите узор младима у нашој општини, рекао је председник Општине Блаце Милан Ћурчић приликом уручења признања овогодишњим добитницима“.

Добитник „ Благодарнице“ др Хаџи Драган Илић овом приликом је истакао да је веома почаствован што је међу добтницима повеље коју додељује Општина Блаце. “Ово је и подстрек за даље подстреке и пословне успехе, истакао је др Хаџи Драган Илић“.

prijem feb 3

Добитница награде „ Драинац“ др Мирјана Бојанић Ћирковић истакла је да награде које додељује родно место највише значе, додајући да је то мотивација више да и даље ради као Топличанка, да истражује нашу културу и уметност и свој крај представља у што бољем светлу где год да оде као истраживач.

prijem feb 2

„Уједно ова награда носи велику одговорност зато што треба опстати и бити истрајан у свим овим дешавањима и делањима која смо започели. Захваљујем се општини Блаце и свима који препознају појединце који су не наметљиви а који су опет дубоко укорењени у Топлицу коју воле свим срцем , који о њој пишу, који у њеном духу стварају, истакла је др Мирјана Бојанић Ћирковић која је аутор више од 40 научних радова из области српске и светске књижевности, а од прошле године истраживач је на пројекту „Kњижевна и језичка прошлост и садашњост југа Србије“ у оквиру огранка Српске академије наука и уметности“.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka