Отворен 5. Сајам пољопривреде у Блацу

У Културном центру "Драинац" у Блацу, данас, у 11 часова, у присуству великог броја посетилаца и медија отворен је 5. Сајам пољопривреде. Покровитељ Сајма је Општина Блаце а овогодишњи Сајам отворио је председник општине Блаце Милан Ћурчић.

 

predsednik otvara 1

Данас су излагали бројни представници хемијских кућа, пословних банака, произвођачи пољопривредне опреме и механизације, осигуравајућа друштва и семенске куће, представници прехрамбене индустрије из области пољопривреде и домаће радиности и удружење пчелара из Блаца. 

Међу излагачима били су и Висока пољопривредна школа струковних студија Прокупље и прокупачка Пољопривредна стручна служба.

2

О привредном, научном, и пољопривредном значају Сајма говорио је председник општине Блаце Милан Ћурчић, као и професор др Зоран Кесеровић који је одржао предавање на тему: "Избор и технологије воћних врста, сорти и подлога за Топлички округ.

Након предавања сви заинтересовани за практичну вежбу "Резидба шљиве" у сарадњи са стручном службом за пољопривреду Општинске управе општине Блаце и професором Кесеровићем обишли су оближњи воћњак у селу Ђуревац ради практичне примене резања шљиве.

У Блацу су данас били и гости општине Блаце, представници општина Брус и Куршумлија као и представници града Прокупље.

Општини Блаце у организацији Сајма пољопривреде логистичку подршку пружили су Културни центар "Драинац" и Туристичка организација Блаце. 

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije