Кренули радови на асфалтирању пута у Сварчу у дужини 1,26 км

Општина Блаце започела је реконструкцију некатегорисаног пута у Сварчу на КП 2844 и 2846 од „првог скретања са пута Доње Сварче -  Мађаре",  у дужини 1,26 км према винарији "Доја" а радове изводи "Савић транс" Блаце. Како је саопштено у Општини Блаце, овај путни правац био је потпуно запуштен иако је веома значајан за мештане села Доња Јошаница и Сварче као и за туристе који посећују винарију Доја а која се налази у близини. Aсфалтирање ове деонице допринеће економском развоју  овог краја али и општине Блаце јер се на том путном правцу мештани  претежно баве воћарством  којима су за развој пословања неопходни бољи услови када је путна инфраструктура у питању.

Председник општине Блаце Милан Ћурчић саопштио је да  је реконструкција овог путног правца веома значајна инвестиција за цело Блаце, али и за све оне који пролазе кроз наш град.  Он је рекао да ће се авршетком радова на овом делу некатегорисаног пута повећати и туристички значај општине Блаце, посебно ако се има у виду да ће овај пројекат започети асфалтно спајање Блаца и Прокупља.

ilustracija

Председник општине Милан Ћурчић са заменицом Сузаном Вељовић обишао је данас градилиште

 

"Овом инвестицијом престаје стагнација општине Блаце када је развој путне инфраструктуре у питању. Крећу бољи дани по општину Блаце и ових дана осим  асфалтирања пута у Сварчу креће и санација путева по месним заједницама. У плану је да до краја године реализујемо и друге пројекте који су били дуго на чекању - изјавио је председник општине Милан Ћурчић."

 

svarce 2

Рок за извођење радова на реконструкцији некатегорисаног пута у Сварчу је 60 дана од дана увођења извођача радова у посао. Од извођача смо сазнали да се радови одвијају без већих сметњи и да ће бити завршени у року прописаном Уговором о извођењу радова.

 

svarce 3

 

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka