Отворен традиционални Сајам цвећа у Блацу. Излагачи цвећа, перформанс деце из ПУ "Наша радост" и пуна улица посетилаца

Данас, од 9 сати почео је Сајам цвећа који организује Туристичка организација Блаце у сарадњи са локалном самоуправом. Годинама, најлепше цветнице из Блаца, красе балконе и баште широм Србије. Велики број произвођача цвећа био је разлог да Туристичка организација, односно тада СТТЦ „Нирвана“ започне са организовањем Сајма цвећа у центру града.

cvece 4

Више године уназад, локална самоуправа и Туристичка организација Блаце покушавају да стекну традицију овог фестивала, бројност посетилаца као и да подстакну грађанство на бављење производњом и продајом цвећа.

Данашњи сајам цвећа у препуном граду, отворила је заменица председника општине Блаце Сузана Вељовић. Она се овом приликом обратила присутним посетиоцима којима се захвалила што су увеличали ову прелепу манифестацију. Заменица је изјавила да је напросто одушевљена и организацијом и перформансом деце из предшколске установе али и бројем посетилаца.

cveće 1

Велики избор цвећа и перформанс најмлађих из Предшколске установе „Наша радост“ привукао је многобројне посетиоце. Цене расада цвећа нису мењане годинама, па је пуно оних који су дошли да купују.

cvece 3

 

„Највише се купују петуније, мушкатле, бегонија, лепи Јова а своје купце имају и остале врсте цвећа – каже један од  бројних излагача на данашњем сајму“.  

Општина Блаце има одличне природне и климатске услове за развој цвећарства. Из године у годину, све је већи извоз цвећа и садног материјала из Блаца у веће центре.

Сајам цвећа је отворен данас у 10 сати а трајаће данас и сутра у центру града. За сутра у оквиру сајма заказана је и ликовна радионица коју ће представити Народна библиотека „Рака Драинац“.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka