Породица Василијевић добила кућу

О тешком животу породице Василијевић из села Гргуре вест су објавили најтиражнији часописи у Србији. Предраг и Данијела, са својих петоро деце узраста од 1-11 година, живе од 27.000 динара помоћи (дечји додатак за четворо деце и 17.000 социјалне помоћи) што им не омогућава ни најосновније услове за живот. Писано је и на званичном сајту Општине Блаце, када су радници Општинске управе организовали акцију прикупљања помоћи за ову, тада седмочлану породицу.

vasilijevic-kuca

У међувремену породица је проширена за још једног члана, Данијела је протекле седмице родила шесто дете, па су им неопходни не само већи животни простор, већ и гардероба, обућа, средства за хигијену, огрев за наступајућу зиму, школски прибор...

Захваљујући иницијативи челника локалне самоуправе и контактима који су остварени на манифестацији „Село слави шљиву“ почетком септембра у Гргуру, дошло је до коначне реализације одлуке да се Василијевићима обезбеде пристојнији услови за живот. Привредном друштву за трговину и услуге „Термопродукт“ ДОО Сремска Митровица упућен је захтев за донацију а ово предузеће је купило стамбену зграду од тврдог грађевинског материјала са седам ари плаца у селу Барбатовац. Кућа има приземни део и спрат, а на плацу се налази и помоћни објекат.

vasilijevic-kuca-1

„Представницима „Термопродукта“ који нови дом поклањају Василијевић Предрагу захвалност дугује не само његова породица него и Општина Блаце, јер су решили један од социјалних проблема наше локалне заједнице. Овом приликом желим да, у име Општине Блаце и свих њених грађана захвалим овом предузећу на показаној хуманости и спремности да се помогне грађанима Србије чак када су они, као што је овде случај, из прилично удаљеног региона“ – изјавио је Иван Бургић, председник Општине Блаце.

Начелник Општинске управе Јасмина Лапчевић са својим сарадницима посетила је Предрага Василијевића у његовом новом дому и уручила му поклоне који садрже пелене, козметику за бебе, кућну хемију, слаткише за децу и др.

У кући се убрзано обављају радови на уређењу купатила након чега ће све просторије бити окречене, како би ова породица могла што пре да се усели и из породилишта дочека Данијелу и најмлађег члана. 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka