Сутра почињу Дани шљиве. Од 22-25. августа Блаце ће бити оаза за љубитеље шљиве (Прилог: Програм манифестације)

 

 

Од 22. до 25. августа у Блацу одржавају седамнаести "Дани шљиве" - највећа туристичко привредна манифестација у овом региону Србије. У организацији Општине Блаце и Туристичке организације Блаце, најављено је више десетина хиљада посетилаца а организатори ће доделити награде у бројним такмичарским дисциплинама (најбољи млади воћар и сточар најбољи шљивик, златна ракија, најлепше уређени штанд, најукусније традиционално јело...), бити домаћин угледним произвођачима и стручњацима за узгој и прераду шљиве, али ће бити и место где ће своје концерте одржати нека од највећих имена из света музике са простора Балкана. Улаз на манифестацији је бесплатан.

"Задовољство је и част организовати овакву манифестацију. Шљива се на подручју Блаца гаји вековима а ми прослављамо труд и напор генерација узгајивача овог племенитог воћа. Општина Блаце је потпуно опредељена да и надаље буде место подршке и стимуланса развоја пољопривреде у нашем региону. Ове године смо имали елементарну непогоду која је десетковала род шљиве. Размишљали смо да откажемо манифестацију али традиција овог места нас је разуверила.  Уверен сам да ће бројни стручни скупови и пословни сусрети допринети даљем унапређењу пољопривреде и да ћемо успети да помогнемо свима који су претрпели штету, а да ће атрактивни забавни део поново привући десетине хиљада људи у Блаце. Хтели смо најбоље за наше верне посетиоце па смо обезбедили услове за најбоље концерте. Уговори за организацију  концерта су потписани знатно раније од елементарне непогоде, тако и да смо отказали концерте морали бисмо да их платимо. У Блацу је све спремно и зато свима упућујем позив да дођу на Дане шљиве. Бићемо добри домаћини, а сигуран сам да ће бројни гости понети са собом позитивне утиске и сагледати каквим привредним, пољопривредним и туристичким потенцијалом располажемо а да ће наши произвођачи остварити неки свој интерес и под оваквим околностима, изјавио је председник општине Блаце Милан Ћурчић.“

Манифестација почиње у сутра 22. августа концертом Каравана РТС-а „Најлепше народне песме“ са музичким извођачима Мирославом Илићем, Бобаном Здравковићем, Изворинком Милошевић и др., а наставља се наредног дана 23. августа, низом стручних сусрета посвећених узгоју и преради шљиве  док се у  вечерњим сатима очекује наступ трубачког оркестра Бојана Крстића па затим концерт Алена Исламовића (екс Бијело дугме). У суботу, 24. августа централни наступ имаће Жељко Јокисмовић, док манифестацију затвара етно група Балканика наступом у недељу, 25. августа. Током манифестације Општина Блаце и фондација Ана и Владе Дивац доделиће донације младим пољопривредницима а одржаће се и државно првенство ултра лаких ваздухоплова.

Комплетан програм манифестације Дани шљиве Блаце 2019 можете преузети ОВДЕ

                                                                                           

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka