Завршава се грађевинска сезона у Блацу: Асфалтиране бројне саобраћајнице и тротоари у граду и селима, радови и даље трају

Грађевинска сезона у Блацу се завршава. Од бројних градских и сеоских улица које су ове године биле у плану за реконструкцију, остало је да се заврши још Реконструкција некатегорисаног пута у Ђуревцу, Кутловцу и у Блацу. Оне ће бити  асфалтиране до краја године а једини предуслов је лепо време. Све што не буде завршено до краја године наставиће се чим време буде дозволило - саопштено је од стране председника општине Блаце Милана Ћурчића који је најавио и нове инфраструктурне пројекте у 2020. години.

 

1

trotoar 2

Током ове грађевинске сезоне асфалтирана је деоница некатегорисаног пута у Сварчу 1,2 км,  Кутловцу 2,5 км,  тротоари у дужини око 4 км, у улици Кнеза Лазара, Радомира Путника, Светог Саве, Стевана Немање и у улици Карађорђевој.

trotoar 1

 

Започети су радови на реконструкцији некатегорисаног пута у Ђуревцу 1,2 км (Живковићи-Чолићи-Недељковићи).

djurevac

 

Ове године захваљујући доброј сарадњи Општине Блаце са Путевима Србије, асфалтирано је 1 км коловоза  на државном путу I B реда број 38 (улаз у Блаце и правца Крушевца),  као и 1,1 км на државном путу II A реда 214 на деоници пута од Блаца према Куршумлији.

c

На основу обећања министарства грађевинарства датом председнику општине, асфалтирана је и деоница општинског пута у дужини 3,2 км од Међухане до Претрешње а недавно је завршено и асфалтирање 1,2 км од Блаца до Стубла.

medjuhana

stubal

Од 13.09.2019. године изводе се радови на асфалтирању државног пута Блаце – Белољин. У оквиру ове акције, у плану је извођење радова на уређењу тротоара од Блаца до  насеља Бела земља као и постављање уличне расвете.

beloljin2

Ове године пуно се радило и на санацији штете настале услед елементарне непогоде која је задесила Блаце током августа. Завршена је санација крова зграде Дома здравља, као и бројни стамбени објекти.

"Мењане су водоводне цеви, у Карађорђевој улици, па више не би требало да долази до пуцања цеви и честих кварова како је било раније, рекао је председник Милан Ћурчић".

Он тврди да је напредак видљив у односу на прошлу годину у више сегмената. У току су радови и на доградњи Дома старих у Блацу а 20 милиона динара биће уложено и у доградњу 400м2 Предшколске установе у оквиру подршке министарства државне управе и локалне самоуправе.

"Захвалност за овако радну годину дугујемо и Путевима Србије са којима имамо добру сарадњу, министарству грађевинарства, и свакако председнику Републике Србије Александру Вучићу. Ове године смо урадили пуно а у следећој ћемо дати све од себе да урадимо још више. Наставићемо са асфалтирањем улица и тротоара уз још неке капиталне пројекте. Требало би коначно да кренемо са реализацијом пројекта за пречишћавање отпадних вода. Имамо капацитета и подршку, да нашу локалну заједницу уредимо по мери сваког нашег суграђанина – рекао је председник општине Милан Ћурчић“.

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pitajte3
EU PRO Alt1 Web Standard

E VRTIC 400x200px OF

baner investment

Portal Preduzetnistva logo

Baner Pecat 211x81

Blace

baner-izvodi

baner-komunalni

 

baner

baner-informator

inspekcija

lpa1

baner vodnjan min

dani sljive

savetnik min

uzmi racun i pobedi (2).jpg

 

pos.jpg

 

 SP Logo osnovni